Potatisgratäng med lammentrecote och vitlöksssmör. vitlök. Vitlökssmöret är superenkelt, smör och vitlök efter smak och sedan lammentrecoten som bara saltades och pepprades och sedan stektes runt om innan den skars upp
lite vitlök. Lamm är verkligt gott kött, och går ofta att hitta till ganska bra pris, även ekologiskt. Fräs den strimlade schalottenlöken i smör på mellanlåg värme tills den mjuknat tillsammans med vitlöken som du tillsätter efter ett tag
Lite riven vitlök efter smak. På ett helt annat jobb gjorde jag en dillpesto och snart stod jag där i total ofokus och insåg att jag skulle göra dillpesto till lammentrecoten hemma i kylen
Skär upp köttet och servera det med bönsalladen och vitlöksyoghurten. Skär 2 vitlöksklyftor i tunna skivor. Dra av bladen från rosmarinen och blanda med vitlöken och 3 msk olivolja i en plastpåse. Lägg ner lammentrecoten i påsen, marinera i kylskåpet i minst 1 timme. Bryn lammet runtom på hög värme i 2 minuter. Blanda yoghurt med 1 pressad vitlöksklyfta och 1 krm salt i en skål. 3 vitlöksklyftor. 600 g lammentrecote
Lammentrecôte. Gnid in lammet men olja och salt. Om lammet förlorar för mycket värme under tiden det vilar kan man hastigt lägga det på grillen och ge det ytvärme under några sekunder innan det serveras