Vildsvinsribs, älgribs, rådjursribs och lammribs stod på bordet och gästerna var allt från oskulder som åt ribs för första gången till vana köttälskare
Skär vitkål och purjo i strimlor, morot och selleri i små tärningar. Ta upp köttet och lägg vitkål, purjo, morot och selleri i buljongen och koka på svag värme under lock 15 min. 500 g lammkött. 1 klyfta vitkål
Köp vilt, lamm och ekokyckling från frysdisken. vitkål och grönkål, rotfrukter t. Bitar och färs från vilt, lamm och hela eko-kycklingar är faktiskt ganska billiga om du köper dem frysta
Lamm Kleftiko på Votsalo. Mamma gjorde en god soppa med vitkål när jag var liten som hette Regn & Rusk-soppa, min soppa har fått inspiration från medelhavsmaten
Skär köttet i stora tärningar och bacon i små tärningar, lägg baconet i en gjutjärnsgryta, stek till det först och sist lammköttet i fettet från baconet
Under tiden fixade jag en vitkålscreme (och jag vet att jag sett recept nånstans nyligen, men var. Tidigare på dagen hade jag tagit en promenad till Vällingby och köpt ett lammrack i köttbutiken i lilla saluhallen där (men var har ostbutiken tagit vägen
En liten paus innan det var dags för lammrostbiff med portvinssås, ostig potatiskaka och bakad vitkål (egentligen ville jag haft den lite mjällare spetskålen men man kan inte få allt här i livet, det har mamma sagt
Sedan kunde man ta stuffing (bollen nere till vänster på bilden), korv, blomkål och ost, vitkål med bacon, rostad potatis och andra rotfrukter, bru sås och såser som pepparrot (perfekt för nötkött) och mint (för lamm)
vitkål, morötter och rödbetor samt pressade vitlöksklyftor, äppelcidervinägern och lite salt. 500 g ekologiskt nötkött (grytkött), skurna i grytbitar (kan uteslutas eller ersättas av lamm). ca 300 g fint strimlad vitkål. 500 g ekologiskt nötkött (grytkött), skurna i grytbitar (kan uteslutas eller ersättas av lamm). ca 300 g fint strimlad vitkål
När vi var i Agia Marina under Påsken förra året, grillades det lamm på nästan varenda gård. Vi tog en riktigt lång promenad ända till hamnen i Platanias en dag, för att få njuta av Restaurang Limanaki’s lamm igen