Här kommer dagens söndagsstek i form av Ekolamm med ugnsrostade grönsaker och en kräm på vårlök. Vi köpte för ett tag sedan ett helt lamm tillsammans med vänner
Dags för lamm alltså. Till lammet blev det också pinot noir men en röd från Kalifornien. 300 gram lammytterfilé. 3 stjälkar vårlök. 300 gram lammytterfilé
lamm. Nedan följer ett recept på Yakitori med kycklinglår och vårlök. lammstek. Gröna delen av en vårlök. Varva bitar av kyckling och vårlök på de blötlagda spetten
Vinnaren blev Lammfile på mongoliskt vis med vårlök, sherry, soya och sesamfrön. I onsdags fick vi smaka på lamm gjort på grekiskt, etiopiskt, mongoliskt och indiskt vis hos Restaurangakademien
Nu till påsk köpte jag ett kilo lammstek. Vanlig lammstek med rosmarin och vitlök kändes lite tråkigt, och grytbitar kändes dumt att göra av så fint kött
Till lammet. Ta ut lammet ut ugnen, låt vila i fem minuter. När lammet vilat klart, pensla med Dijonsenap och rulla filén i ört- & skorpsmuleblandningen
Låt de sjuda några minuter och lägg sedan i tomat, sparris och vårlök. På påskafton är det tradition att bjuda på lamm, något som har sina anor i den judiska tron och Gamla Testamentet av Bibeln
Jag träffade dansande hästar, grodor som parade sig och sprillans nyfödda lamm. Omelette på ekologiska ägg, med paprika,tomat,vårlök,torkad chili, ingefära, tobasco och worchestershire sause tillsammans med tomato ketchup från MuttiTomat- och avokadosallad med basilika, salt, nymalen svartpeppar, olivolja och en skvätt citronEkologisk mild lättyougurt med naturella cashewnötter, krossade linfrön, honung och mynta ifrån skogen som växer i min kruka i köksfönstretEfter denna sköna morgon drog jag på mig solbrillorna, hoppade ner i bilen och hämtade upp kusinen Max på Söder