Tillsätt sky och koka samman än en gång tills hälften återstår. Hacka citrontimjan och gnid in i lammet ordentligt tillsammans med saften av en citron, salt och lite olivolja
skyn från steken. Från lammet som vi köpte hem i höstas har vi sparat den största steken tills nu. Häll över spadet/skyn från stekformen och tillsätt grädden
Vi serverade lammet med jordärtskocksmos, brytbönor samt en sky. I höstas köpte vi ett helt lamm och styckdelar av detta ligger fortfarande kvar i frysen
Skyn från lammet. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
Skyn i från lammsteken. Vispa ut skyn med lite vatten som används till såsen. Om benfri lammstek används så bind upp steken,salta rikligt med flingsalt runt om
upp skyn. Lamm får gärna vara rosa inuti. skyn under stekningen. Ös lammsteken några gånger med. • Förbered potatisgratängen under tiden som lammsteken är i
Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Eftersom det bara var lilla familjen som skulle äta lamm denna påsk så kändes en lammstek alldeles för stor så jag köpte några finfina lammytterfiléer och gjorde potatisgratäng till
Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut