2-2,5 kg hel lammstek med ben. 11 stort knippe färska örter (timjan, dragon, salvia och mynta). 12-2,5 kg hel lammstek med ben 1 stort knippe färska örter (timjan, dragon, salvia och mynta) olivolja 5-6 klyftor vitlök havssalt svartpeppar ur kvarn 2-3 dl vitt vin, eller vatten 2 gula lökar 2 citronerSätt ugnen på 250 grader
Pröva oregano, dragon eller timjan eller gnid in steken med paprikapulver eller söndersmulad salvia. Lammkött är mört, fintrådigt och saftigt och har fin smak
salvia. Putsa bort alla hinnor på köttet. Blanda socker, nitritsalt och örtkryddor i en skål. Gnid in steken med kryddblandningen i köttet och lägg i dubbla palstpåsar i en bunke i kylen
Salvia. Lamm är en favorit hemma hos oss. När det gäller kryddning och hur man grillar lammet har jag fått hjälp av snälla Anders Lejonbjörn på Nordicsmoke
Förra året lagades lamm till och så även i år, fast denna gången valde herr M att köra med en lite rustikare rätt och enklare tillagning, less is more heter det ju
"kryddigt, mycket friskt, fruktigt vin med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, salvia och kakao". De klassiska kryddorna till lammstek är ju rosmarin och vitlök och det använde jag till den här lammsteken men jag valde även att fylla den med pesto vilket gav en väldigt god kryddning