Lammlägg med rotfrukter. 800 – 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). 1 bit rotselleri. lammlägg, lergryta, rödvin, rotfrukter 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). 1 bit rotselleri
Skala palsternacka och rotselleri samt tärna grovt och tillsätt dem. 800 gram benfritt kött av lammstek eller kalvhögrev. 1 liten bit rotselleri (valfritt)
Snart är det dags att fylla frysen med ett nytt lamm. Därför passar klassiskt dillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
Skala palsternacka och rotselleri samt tärna grovt och tillsätt dem. 800 gram benfritt kött av lammstek eller kalvhögrev. 1 liten bit rotselleri (valfritt)
Bryn lammläggen i lite olivolja. 800 g lammlägg med ben. 1 bit rotselleri, skalad. 1 bit rotselleri, kanske en femtedel av en liten rotselleri. 800 g lammlägg. 1 bit rotselleri. 1 bit rotselleri, kanske en femtedel av en liten rotselleri
Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Eftersom det bara var lilla familjen som skulle äta lamm denna påsk så kändes en lammstek alldeles för stor så jag köpte några finfina lammytterfiléer och gjorde potatisgratäng till
Lamm går också bra. Lamm går också bra. 1 bit rotsellerie. 1 bit rotsellerie. Casper fick följa med kusinerna på bio idag och se nya Flygplan 2, lyckan var total
Lammlägg a la slow food. Gnid in lammläggen med salt och peppar. Allting sköter sig själv, lammet blir själv öst av vätskan som avdunstar i grytan och når grytlocket varpå det så att säga droppar ner över köttet och öser det med aromerna som bildas medan det hela "färdas" i ugnen
500 g lammkött. 1 bit rotselleri. Koka upp vatten och salt. Lägg i köttet och koka upp. Tillsätt pepparn och koka på svag värme under lock ca 1 tim eller till köttet är mört
en med lammstek och rotfrukter, kryddor och örter, vin och vatten. Man kan naturligtvis bryna lammet innan men jag stoppade ner grönsakerna i slökokaren och la lammet på, saltade och pepprade riktligt runt om och hällde på vin och vatten
Buljonger från kyckling, nöt, vilt, lamm, fläsk, fisk och skaldjur innehåller naturligt kollagen, något som är bra bland annat för vår ledbrosk, bindväv, hud och tarmsystem
Jag ska dock inte bjuda på julbord, vi är ganska mätta på det nu allihopa, så istället funderar jag på lamm, men vi får se vad jag känner för när det närmar sig