Lammstek. Rödvin. Linser passar bra till lamm och jag gillar särskilt de små fasta belugalinserna just därför att de inte blir så mosiga som gröna linser ibland kan bli
Köttets mörka färg kommer från rödvinet. Lammlägg med rotfrukter. 800 – 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). 2 – 3 dl rödvin. lammlägg, lergryta, rödvin, rotfrukter 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). 3 dl rödvin
Årets påskmiddag var en lammstek som marinerats i rödvin och apelsin, den serverades med marinerade vårprimörer, ugnsbakad potatis, en rostad böndipp och en chévrekräm
Koka samman granatäpplesirap (eller balsamicovinäger) tillsammans med rödvin tills hälften är kvar. Hacka citrontimjan och gnid in i lammet ordentligt tillsammans med saften av en citron, salt och lite olivolja
Tillsätt buljong, rödvin och worcester. ½ dl Rödvin. Aubergine och Lammgryta 100 gr Lammstek ½ Aubergine 1 Gul Lök 1 Vitlöksklyfta Smör ½ konserv Cocktailtomater Ekologisk buljongtärning eller Hemgjord Kycklingbuljong 2 dl Vatten till tärningen ½ dl Rödvin Worcestersauce Färsk Oregano Salt och Peppar Ekologisk Crème Fraiche Färska Vitlöksblad eller Gräslök Havssalt Skär auberginen i små tärningar
Lammet fick samsas i grytan med bland andra sina goda vänner rödvinet, vitlöken och rosmarinen. Det här är en av de godaste lammrätter jag någonsin ätit
Påskens Lamm i form av en fårfilé med rödvinsky och en passande potatisgratäng. Formen där filéerna stekts deglacerade jag med hjälp av lite vatten och använde till rödvinskyn
Läge för en middag med kött och hyfsat rödvin nu under julledigheten. Det är ett lättgillat vin med tillräckligt stolt hållning för att stå upp mot en biff eller en bit lamm
Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Eftersom det bara var lilla familjen som skulle äta lamm denna påsk så kändes en lammstek alldeles för stor så jag köpte några finfina lammytterfiléer och gjorde potatisgratäng till