Lamm per recept

Lamm och Bordeaux

Lamm och Bordeaux

Lamminnanlåret lät jag ligga i en enkel marinad för att sedan ugnssteka på mycket låg temperatur. Både färg och smak piffade till hela rätten ordentligt och persiljeröran
När lammen tystnat...

När lammen tystnat...

Det kan hända att detta känns lite tjatigt och som en gammalrepris, men ändå kan jag inte låta bli att reflektera över hursmakfullt fårkött kan vara, och som ett föredömligt exempelpå en gammal och genom historien traditionsrik mat, -då detblivit lagat och serverat i många tusen år, och med det sammaegenskaperna som kännetecknar en förkärlek till god mat-,såär fårköttet enligt min mening en förespråkare för den alltidså fina, goda och ärofulla måltiden, det är helt enkelt entraditionell måltidsupplevelse
LAMM I YOGHURT MED BOCKHORNSKLÖVER

LAMM I YOGHURT MED BOCKHORNSKLÖVER

Här är ett av mina favoritrecept med lamm marinerad i yoghurt och smaksatt med bockhornsklöver (lamb in youghurt with fenugreek)
Lamm och linser med avocado och fetaost

Lamm och linser med avocado och fetaost

För ett laktosfritt recept ta bort fetaostenLammkött (jag använde resterna från (lammframdelen)en avocado perpersonfetaost efter smaken vitlöksklyfta,pressadsalt,pepparstekfettLinserna
Lamm provencale

Lamm provencale

Perfekt till lamm med vitlök. Men jag kan lova att skivad lammstek blir precis lika gott, om inte godare
Lamm i dillsås

Lamm i dillsås

msk salt per liter vatten. Plocka sedan över lammköttet och grönsakerna i såskastrullen och låt stå på svag värme i 5 minuter. 2 kg lammbringa, bog eller rygg. 6 dl buljong från lammkok
Även om ni inte gillar lamm så kommer ni älska såsen

Även om ni inte gillar lamm så kommer ni älska såsen

Brukar ni äta lamm till påsk. När jag handlade inför påskhelgen så stod jag och velade mellan kalkon och lammstek, men då jag aldrig har tillagat en hel kalkon och var rädd att den skulle bli torr, föll valet på lammstek

Dillkött kokt kalv eller lamm i dillsås

800 gram benfritt kött av lammstek eller kalvhögrev. 1 tsk salt per liter vatten. Koka köttet. Skär ned köttet i mindre bitar ca 2x2 cm stora
Revbensspjäll av lamm

Revbensspjäll av lamm

För mig är det själklart med revbensspjäll av lamm till jul eftersom jag och min familj föder upp lamm (naturbetat & ekologiskt uppfött) på Onsby Gård utanför Uppsala
Dillkött med kalv eller lamm

Dillkött med kalv eller lamm

800 gram benfritt kött av lammstek eller kalvhögrev. 1 tsk salt per liter vatten. Koka köttet. Skär ned köttet i mindre bitar ca 2x2 cm stora
Chili på lamm

Chili på lamm

Sätt det blötlagda bönorna i nytt vatten som täcker och tillsätt 1 tsk salt per liter vatten. 400 - 500 gr lammfärs
Grillad lammytterfilé med Per i Parma korv

Grillad lammytterfilé med Per i Parma korv

Torka lammytterfiléerna torra med hushållspapper. Spraya Glaze över lammet, korven och grönsakerna. Lägg upp på serveringsfat, lammytterfilé, Per i Parma korvar, paprika, sparris och salladslök
Purjolök- och cannelinigratäng med grillat lamm

Purjolök- och cannelinigratäng med grillat lamm

Ja, denna gratängen serverades alltså med grillat lamm som jag bara marinerade i några timmar i olivolja, riven vitlök, rivet skal från en citron, hackad färsk rosmarin, salt och peppar innan jag sedan körde dom på grillen, direkt grillning, några minuter per sida