Utöver peppar och salt lät jag de olika styckdelarna vila med rosmarin, citron, vitlök och olivolja. Det ville sig så väl att det serverades grillat lamm från Bjumisträsk utanför Kalix
Har haft två stycken lammnackar i frysen ända sen sommaren. Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Olivolja. Hade tur och hittade svenska lammracks på ICA. Ta i citronsaft och olivolja och rör om. Det brukar bara finnas lammracks från Nya Zeeland och det känns på något sätt fel att köpa kött från andra sidan jorden
rapsolja. Årets påskmiddag var en lammstek som marinerats i rödvin och apelsin, den serverades med marinerade vårprimörer, ugnsbakad potatis, en rostad böndipp och en chévrekräm
För ett laktosfritt recept ta bort fetaostenLammkött (jag använde resterna från (lammframdelen)en avocado per personfetaost efter smaken vitlöksklyfta,pressadsalt,pepparstekfettLinserna