2-2,5 kg hel lammstek med ben. 11 stort knippe färska örter (timjan, dragon, salvia och mynta). 12-2,5 kg hel lammstek med ben 1 stort knippe färska örter (timjan, dragon, salvia och mynta) olivolja 5-6 klyftor vitlök havssalt svartpeppar ur kvarn 2-3 dl vitt vin, eller vatten 2 gula lökar 2 citronerSätt ugnen på 250 grader
fårkött peppar, mynta, kummin, timjan, paprikaForma på Grillspett. För såsen behöver du yoghurt med hög fetthalt, som satte den krossade vitlöken och krossad mynta enligt dina önskemål
Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av plommon, körsbär, mynta, choklad och vanilj. Nu vankas det snart Påsk, och vad passar inte bättre än ett lammrecept Egentligen är det ju större tillgång på lamm under hösten, men av tradition tillhör det påskfirandet
Tillsätt squash, granatäpple, tranbär, mynta och persilja. Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen och servera till lammet med couscoussalladen, bröd och oliver
mynta - färsk. lammracks. Blanda alla kryddorna och marinera lammracksen, låt svalna i kylskåpet i 7-8 timmar. Värm ugnen till 225 grader, grilla sedan lammracksen i 6 till 7 minuter
Blanda yoghurt och mynta. Blanda marinaden och låt köttet marineras minst en timme, gärna över natten. Grilla 5 minuter runt om och 5 minuter under lock
Lammracks som fick marinera i en blandning av harissa och lime, couscous med färsk mynta och torkade aprikoser, tillagat i en buljong med tomat och chili
Vi har mer och mer börjat uppskatta lamm. I min butik här i närheten kan man köpa Åke Ps produkter och jag hade alltså färdigmarinerat lamm att grilla hemma
Blanda samman allt utom myntan och vitlöken till lagen. Innan jag träffade min man så hade jag aldrig smakat lamm men när han kom in i mitt liv så började jag äta det
Det som är speciellt är kryddningen där man blandar lika delar dill och mynta. Det här är en enkel och snabb gryta från Armenien med malet lammkött, zucchini och tomater
lamm - grytbitar. Vänd ner färsk mynta, koriander och kokoschips innan servering. mynta. Bryn köttet på hög värme i olja tills det fått fin färg runt om
Lamm är ju en höjdare i alla dess former. Små saftiga biffar smaksatta med feta och mynta, tillsammans med knaperstekta polentaplättar, vitlöksmättad tzatziki och en het tomatsalsa, allt serverat i ett pitabröd