Hade tur och hittade svenska lammracks på ICA. Kapris- och ramslöksvinägrett. Det brukar bara finnas lammracks från Nya Zeeland och det känns på något sätt fel att köpa kött från andra sidan jorden
flädermarinerat lamm. lakritssotad lök. Stek lammlevern hastigt i smör och låt vila. Ta löken ur ugnen, dela den på längden och plocka försiktigt ut ›lökskålarna«
Det ville sig så väl att det serverades grillat lamm från Bjumisträsk utanför Kalix. Äggen är otroligt välsmakande och har en äggula som jag någon dag hoppas få lägga som solöga på en pannbiff med lök
lök. Har haft två stycken lammnackar i frysen ända sen sommaren. Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Hacka örterna grovt och mortla till en grov pasta med lite olivolja och vitlöken. Skala och klyfta löken och dela ner citronen i halvor, lägg alltsammans runt steken
Till lammet åt vi en avokadosallad med fetaost, picklad rödlök, granatäpplen och nigellafrön. Rör samman nigellafrön, spiskummin, vitlök, olja och soja
Tänk på att trycka till vitlöksklyftorna lite så ger de bättre smak. Skölj av lammbogen och lägg den i en stor ugnsfast gryta eller form, helst med lock
Rör ihop en pressad vitlöksklyfta med medelhavsyoghurt, salt, peppar och några droppar olivolja. Finhacka gullöken och 2 stycken vitlöksklyftor. Lägg i lammet och ge färg på ganska hög värme, sänk värmen och vänd i löken och harissan, låt sjuda på låg värme i minst 2 timmar, häll på lite vatten så fort det verkar torrt, det skall alltid finnas vätska i botten. 1 kg lammben i bitar. 3 vitlöksklyftor. 1 gul lök (stor)