Lamm kapris recept

Ört- och vitlöksstekt lamm med krossrostade potatisar och rotfrukter

Ört- och vitlöksstekt lamm med krossrostade potatisar och rotfrukter

Ört- och vitlöksstekt lammstekca 1,2 kg lammstek benfri 0,5 kruka färsk timjan, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk rosmarin, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk persilja, plockad och grovt hackat 2 citroner, finrivet skal 2 klyftor vitlök, finhackade olivolja salt svartpeppar, nymald. Salladssås1 romansallad 3 msk kapris 2 msk dijonsenap 1 kruka färsk basilika 0,5 kruka färsk persilja 1 klyfta vitlök 3 msk sherryvinäger 2 dl olivolja salt
Honungsmarinerade lammracks med myntayoghurt

Honungsmarinerade lammracks med myntayoghurt

Klyftpotatis med bacon, rödlök och kapris, så gott. Vi köpte ett lamm och styckade och lade in i frysen för ett tag sedan, visst är det lite att pyssla med men sååå värt det om man får tag på bra kött
Fish and chips – till London, Kalix och tillbaka

Fish and chips – till London, Kalix och tillbaka

Nattfisket, ordvitsarna, champagneprovningarna, kalixlöjromen, badmintonen, matlagningen, den hemgravade laxen, det självuppfödda lammet, fler ordvitsar och solbadandet avlöste varandra
Salsa Verde (Grön sås)

Salsa Verde (Grön sås)

En härlig grön sås att ha till både fisk och grillat lamm. Lägg persilja, basilika, vitlök, kapris och senap i en matberedare
Kassler Puttanesca

Kassler Puttanesca

Till huvudrätt gjorde jag en grillbuffé med både kyckling, revben, lamm, karré och halloumi. Grovhacka sardellerna och lägg i dem i kastrullen tillsammans med kaprisen och de krossade tomaterna
Grillade och rökta lammracks med en Salsa verde variant

Grillade och rökta lammracks med en Salsa verde variant

Lägg örter, vitlök, sardeller och kapris på en stor skärbräda och hacka allt ganska fint. Tog upp ett gäng hela lammracks samt en bit entrecoté på ben ur frysen inför att goda vänner skulle komma på besök
Lammracks med polkabetor och getostcreme

Lammracks med polkabetor och getostcreme

Schalottenlök PolkabetorPersiljaSalladslökGetostCreme fraiche Vitvinsvinäger KaprisRosmarinRapsoljaSaltPepparTillagalammet först
Rimmad ugnsstekt lammstek och middagstips till påsk!

Rimmad ugnsstekt lammstek och middagstips till påsk!

Med hjälp av oliver, kapris, rosmarin och vitlök får kycklingen en smak av Grekland. Vi börjar med några förslag på varmrätter och vi har valt att lyfta fram lamm, kyckling och lax lite extra, eftersom det enligt Håkan är det just dessa tre som är mest poppis som påskmat