Lamm jalfrezi recept

Indisk curry med naanbröd

Indisk curry med naanbröd

0,5 kg grytbitar av gris, lamm eller kyckling / 2 finhackade gula lökar / 4 finhackade vitlöksklyftor / 5-6 cm riven ingefära / 0,5 msk malen spiskummin / 0,5 msk chilipeppar / 1-2 msk parikapulver / 1-2 msk curry madras / 1-2 msk jalfrezi curry powder / 1-2 msk tikka curry powder / 1-2 msk honung / 2-3 msk mango chutney / saften av 0,5 lime / 1-2 msk finhackad inlagd chili / 1 burk Mutti krossade tomater / 5 dl vatten / 1-2 msk grön currypasta / 1-2 kalvbuljongtärningar / 1-2 dl vispgrädde / 4 msk olivolja att fräsa i
Lammcurry med mynta, koriander och kokos

Lammcurry med mynta, koriander och kokos

Jalfrezi currypulver. lamm - grytbitar. Bryn köttet på hög värme i olja tills det fått fin färg runt om. Lägg i lök, vitlök, chili och ingefära och bryn ytterligare någon minut