Lite salt & vitpeppar & honungen. Det närmar sig påsk, & jag förknippar påsken med lamm, så hoppa över ägghalvorna i år & testa det här receptet istället
flytande honung. För omväxlings skull så är det inte lammstek som ligger på våra tallrikar, det är ju annars en inte helt ovanlig syn här i Mårtenssons kök (letar ni recept på det så skriv in lammstek i sökrutan så dyker våra olika recept upp där), här har vi istället lammskivor och dom kommer från bogen
Blanda vin, honung, apelsinsaft och skal, rosmarin och vitlök till marinaden. Årets påskmiddag var en lammstek som marinerats i rödvin och apelsin, den serverades med marinerade vårprimörer, ugnsbakad potatis, en rostad böndipp och en chévrekräm
Servera med sallad och Icas crème fraîche smaksatt med getost, honung och rosmarin. Om man nu har tjugo kilo lamm i frysen så gäller det att hitta på många goda saker som inte smakar likadant
Rör ihop äggula, senap och honung i en skål. ½ tsk honung. 600 g lammytterfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g lammytterfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv Limeaioli. 1 äggula ½ tsk dijonsenap ½ tsk honung ½ dl Arla® Smör-&rapsolja oliv 1 pressad vitlöksklyfta rivet skal och saft av ½ lime ½ dl hackade färska blandade örter 1 tsk flingsalt
Tillsätt lammköttet du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på lammköttet innan servering
800 gram lammkotletter. 2 msk flytande honung. Lägg lammet eller grisen i en form smörj köttet med glasyren, sätt in i ugn 150 grader tills innertemperaturen är 63 grader. 800 gram lammkotletter
Exempelvis olja, soja, honung, viltkrydda, vitlök, salt och peppar. Blanda i en skål olja, honung, vitvinsvinäger, salt, peppar och lite hackad persilja
Om benfri lammstek används så bind upp steken,salta rikligt med flingsalt runt om. Pensla steken med honungsblandningen, sätt in den igen, men näst längst ner i ugnen