Lammet kan bytas ut mot kalv, nöt eller fläsk om man så önskar. ca 1 kg Scan grytbitar av lamm. Skala morötterna och skär den halva biten purjolök i stora bitar
Vi bestämde att en lammgryta kunde passa för detta högtidliga tillfället, så en lammgryta blir det. Bryn lammbitarna i olja och smör i en djup stekgryta så de får fin färg runt om
Skuren i grytbitar. Det här är en sydamerikansk lammgryta med kokosmjölk. Lammkött som passar för gryta. Ta fram lammet i god tid innan tillagning, helst minst en timme
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Grytbitar av lamm, eventuellt med ben. Lammgryta Det här är lammgrytan som man ångar couscous ovanpå. Häll på vatten och puttra sakta i några timmar tills lammet är klart
Hetta upp olivoljan i en gryta och bryn grytbitarna i den. Jag använde mig idag av ett recept på Melker Anderssons lammchili som bas och som jag gjorde om så att det blev till en gryta istället