Lamm fett recept

Kryddig lamm gryta

Kryddig lamm gryta

Börja med att skära bort överflödigt fettlammköttet. Den här kryddiga grytan är lika god att tillaga med både lammkött och nöt
Lamm - bräserad skank

Lamm - bräserad skank

När lammskaften fått fin färg, lyft upp dem och lägg åt sidan, häll bort överflödigt fett. Bräserad lamm skank, tar lite tid att göra, men den sköter sig nästan själv när den väl bräseras
Indiskt lamm

Indiskt lamm

När matfettet slutat bubbla - lägg i köttet och bryn i omgångar. Häll av fettet från stekpannan och koka ur med 1 dl vatten. 1 kg benfritt lammkött
Lamm i kokosmjölk

Lamm i kokosmjölk

Ta bort fett från ytan. Det här är en sydamerikansk lammgryta med kokosmjölk. Lammkött som passar för gryta
Lamm i brynt ankfett

Lamm i brynt ankfett

Eftersom kalven tillagats på lördagen blev det lammkotlett med kantareller, potatismos och brynt ankfett
Citronmarinerade Revbensspjäll av Lamm

Citronmarinerade Revbensspjäll av Lamm

Riktigt saftiga med mycket kött och fett på, passade de perfekt att marinera. Revbensspjäll på Turkiska Lammrevben var en ny bekantskap för mig, men absolut något jag kommer att köpa igen
Couscous med lamm

Couscous med lamm

Ta grytan från spisen och skumma av eventuellt fett. Jag gjorde lammgrytan i pastakastrullen och ångade couscousen i en sil
Revbensspjäll av lamm

Revbensspjäll av lamm

Putsa bort överflödigt fett. För mig är det själklart med revbensspjäll av lamm till jul eftersom jag och min familj föder upp lamm (naturbetat & ekologiskt uppfött) på Onsby Gård utanför Uppsala
Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Om du vill kan du koka upp och sedan helt enkelt byta vatten och skölja ur grytan för att få bort det fett och småskit som flyter upp på ytan
Framdel av lamm enkelt men jobbigt

Framdel av lamm enkelt men jobbigt

Då man mest får fett och ben för pengarna. Mycket enkel matlagning, mojsa in lammet i olivolja,rosmarin,timjan,massor av vitlök, salt och peppar
Dillkött på Lamm

Dillkött på Lamm

Putsa bort så mycket fett och hinnor på köttet som du kan. Rätten ska egentligen göras på kalv men jag tycker att det blir godare på lamm
Påskalamm - lamm som verkligen tystnat...

Påskalamm - lamm som verkligen tystnat...

Skär djupa skåror i fettet så att ett rutnät bildas. Snart är det påsk, redan nästa vecka faktiskt, och traditionen påbjuder lamm på påskbordet