Påskens överblivna lammstek fick bli en variant på Biff Rydberg. Lamm Rydberg. Nu är det inte biff utan lamm istället så det borde kanske heta Lamm Rydberg
Biffar av all färs är lite fantasilöst och att bara göra en vanlig lammstek av just steken likaså. Om man nu har tjugo kilo lamm i frysen så gäller det att hitta på många goda saker som inte smakar likadant
Jag älskar att göra biffar av lammfärs. I mycket smör, forma till biffar eller järpar, se till att få en fin yta och lägg sedan över i en ugnsfast form
Det går lika bra att byta ut köttet mot fläsk, lamm eller kyckling. utskuren biff. 350 g ryggbiff. Hetta upp olja i woken och fräs charlottenlök, (skalade och tunt skivade), orange paprika (urkärnad och hackad) och broccoli på stark värme i ca 3 minuter
Stek tills det fått fin färg, vänd hela jättebiffen och stek tills fin färg på andra sidan också. Häll krossade tomater runtom och lossa på biffen så att det "rinner in under"
Doppa händerna i kallt vatten och forma till två biffar. Stäng av plattan och låt biffarna steka färdigt några minuter på eftervärmen, så blir de saftiga
Lamm blir godast om det serveras rosa. Dela rostbiffen i fyra biffar och banka ut biffarna något. Låt biffarna marinera en timme i olivolja med hackad vitlök och rosmarin
De är älskade i Frankrike där de gärna serveras med lamm, men är lika goda till fiskfilén. De passar utmärkt i grytor och soppor, i sallader och till vegetariska biffar och patéer