Vad är en påsk utan ägg och lamm. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte itu den av misstag (Vilket jag självklart gjorde ett par gånger)
Blanda det med broccolin och lägg blandningen i pajskalet. Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Såsbasen gjorde att man kunde göra Bearnaise på kalla äggulor, precis som en Majonnäs. Jag grillade örtmarinerade skivor av lammstek till, en måltid med hög njutfaktor
Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt tomatkross och kryddor. 1800 g grytbitar av lamm. 14 ägg. 1Pörkölt2 msk rapsolja 800 g grytbitar av lamm 1 gul lök, finhackad 2 klyfta vitlök, finhackade 1 grön paprika, grovhackad 1 burk krossade tomater 4 msk paprikapulver 2 tsk salt svartpeppar, 4 varv från kvarn 0,5 tsk kummin, grovmortlade 1 lagerblad vatten 4 ägg dill, finhackad. Lägg på ett lock och låt grytan sjuda tills köttet blivit mört, ca 2 timmar. Knäck 4 ägg i grytan, jämnt utplacerade. Lägg på locket igen och sjud tills äggen stannat, ca 10 minuter
Den är inte lika lös som en gratäng, meningen är att man ska kunna skära den i tårtbitar och servera tillsammans med något annat, förslagsvis lamm eller något annat värdigt kött