Lamb recept

Pulled lamb i pitabröd

Pulled lamb i pitabröd

I dag är det sveriges nationaldag och till festmåltiden tycker jag att Pulled lamb ska stå som huvudrätt
Lamb curry

Lamb curry

Skär köttet i tärningar och bryn dem i en stekpanna i smör. När de fått fin färg, lägg dem i en gryta. Krydda med salt och curry
Lamb Shish Kebab

Lamb Shish Kebab

Relaterade Lamb Shish Kebab. Visst är det härligt att grillsäsongen är här. Har sparat på mig en massa recept under vintern som jag längtar efter att testa framöver
Pulled lamb som smälter i munnen

Pulled lamb som smälter i munnen

Pulled lamb1. Glaze1. Blanda samtliga ingredienser. Rostad vitlökssås-passar till allt1. Lägg i vitlök i en oljad ugnsform, rosta gyllene i ugn, 225º ca 5 minuter
Noble Lamb Burger

Noble Lamb Burger

Roll lamb mince into several large balls until meat is firm (use only olive oil to add firmness). Divide into two part, add feta cheese and diced olives to one half and then close the two halves
Spring Lamb in Herbs

Spring Lamb in Herbs

) bone-in leg of lamb. ) bone-in leg of lamb4 lb. 2 Tbsp. coriander seeds. 2 Tbsp. fennel seeds. 1 bunch cilantro
Lamb chili

Lamb chili

Börja med att steka köttet i en kastrull i lite olivolja tills det fått ordentligt med färg. Slå sedan på vatten och låt koka, skumma av under tiden, skär grönsakerna i stora bitar och lägg i efter 5 min tillsammans med kryddorna
Italian style lamb – Italiensk lammkorv

Italian style lamb – Italiensk lammkorv

Mal lammköttet. Blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Gör stekprovet. Stek en liten del av färsen, smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor
Stufato di agnello alla pugliese
  										Puglian Lamb Stew

Stufato di agnello alla pugliese Puglian Lamb Stew

Ingredients 4 tablespoons olive oil 2 large red onions, peeled & thinly sliced 1kg boned leg of lamb, trimmed and cut into 3cm cubes 4 celery sticks, chopped into 3cm lengths and leaves finely sliced 3 sprigs of fresh thyme 2 bay leaves 3 small unwaxed oranges (zest of 1 and juice of 3) 90g pitted black olives, drained 3 tablespoons runny honey 400ml full-bodied red wine 1 x 400g tin of chopped tomatoes 200ml hot vegetable stock 3 medium potatoes, peeled and cut into large chunks 150g frozen peas, defrosted Salt and freshly ground black pepper to taste