Pulled Lamb 5-6 port. Kryddig lammgryta. Så här mot slutet av långhelgen kan det vara gott med lite variation till de traditionella, svenska smakerna på påskmaten
Relaterade Lamb Shish Kebab. Visst är det härligt att grillsäsongen är här. Har sparat på mig en massa recept under vintern som jag längtar efter att testa framöver
Pulled lamb1. Glaze1. Blanda samtliga ingredienser. Rostad vitlökssås-passar till allt1. Lägg i vitlök i en oljad ugnsform, rosta gyllene i ugn, 225º ca 5 minuter
Roll lamb mince into several large balls until meat is firm (use only olive oil to add firmness). Divide into two part, add feta cheese and diced olives to one half and then close the two halves
Börja med att steka köttet i en kastrull i lite olivolja tills det fått ordentligt med färg. Slå sedan på vatten och låt koka, skumma av under tiden, skär grönsakerna i stora bitar och lägg i efter 5 min tillsammans med kryddorna
This year’s Easter dinner was lamb marinated in red wine and orange, which was served with marinated spring vegetables, baked potatoes, a roasted bean dip and a chévre creme sauce
Mal lammköttet. Blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Gör stekprovet. Stek en liten del av färsen, smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor
Ingredients 4 tablespoons olive oil 2 large red onions, peeled & thinly sliced 1kg boned leg of lamb, trimmed and cut into 3cm cubes 4 celery sticks, chopped into 3cm lengths and leaves finely sliced 3 sprigs of fresh thyme 2 bay leaves 3 small unwaxed oranges (zest of 1 and juice of 3) 90g pitted black olives, drained 3 tablespoons runny honey 400ml full-bodied red wine 1 x 400g tin of chopped tomatoes 200ml hot vegetable stock 3 medium potatoes, peeled and cut into large chunks 150g frozen peas, defrosted Salt and freshly ground black pepper to taste