De är helt glutenfria, laktosfria och fyllda med både protein och fibrer. Glutenfria scones. Idag orkade jag inte göra någon speciell middag så rörde istället ihop till en scones smet och in i ugnen
Dessa blev riktigt goda, smakade nästan som vanliga scones men var mycket enklare att göra eftersom jag kunde använda visp istället för att behöva knåda för hand
Scones är lätta och behändiga att svänga ihop när man har bråttom. Som allt bakpulverbröd - och glutenfritt sådant i synnerhet - är scones godast alldeles nygräddade och fortfarande lite ljumma, men de kan frysas och fräschas till i ugnen eller micron
ex scones skulle kunna fungera som hamburgebröd (recept här, klick). Portabello, halloumi – & aubergineburgare med polentapanerade sötpotatisstrips och citronkräm – ja den rubriken talar väl egentligen för sig själv om du frågar mig
Rismjöl finns i de flesta matbutiker av märket Risenta och det som blir över från muffinsen kan användas till scones (blir superfrasigt och gott), pannkakor eller japansk mat
Frallorna går också att göra genom att använda laktosfria produkter. Några av mina favoritbröd är scones, hälsobröd, hönökaka, naan och nyttiga glutenfria wrapsbröd