Laktosfri pajdeg recept

14 Spara
Laktosfri tacopaj

Laktosfri tacopaj

1½ dl arlas laktosfria mellanmjölk. 2 dl arlas laktosfria lättcrème fraiche. Blanda vetemjöl, dinkelmjöl, mjölk, smör och bakpulver till en smidig pajdeg
14 Spara
Ost- och pepparkaksbollar med mandel och grönmögelost - gluten och laktosfria

Ost- och pepparkaksbollar med mandel och grönmögelost - gluten och laktosfria

Tillsätt ost och smör, och mixa ihop till en "boll" - ungefär som när man gör pajdeg. 75 g pepparkakor - hela eller trasiga, glutenfria eller vanliga40 g oskalad mandel75 g laktosfri grönmögelost - Aura - eller annan valfri blå/grönmögelost35 g laktosfritt eller vanligtr smörca 1½ dl flagad, söndersmulad mandelMixa pepparkakorna fint tillsammans med mandeln i matberedare eller mixer
12 Spara
Kantarell- och kycklingpaj med spenat och tomater - gluten- och laktosfri

Kantarell- och kycklingpaj med spenat och tomater - gluten- och laktosfri

"nu kan du väl sluta exprimentera med pajdegar och hålla dig till det här". 1½ dl durramjöl1½ dl rårismjöl2 msk PO-fiber2 krm salt100 g LF smör - alternativt mjölkfritt margarin1 dl LF turkisk yoghurt - alternativt mjölkfritt yoghurtalternativ250 g rensad, färdiggrillad kyckling, skuren i mindre bitar200 g förvällda, smörfrästa kantareller - vikten avser färdigfräst svamp, glömde väga dem innan 100 g spenat, gärna babyspenat1 stor vitlöksklyftaca 10 romanticatomater eller körsbärstomaterca 30 g färskriven parmesan3 stora ägg - sammanlagd vikt 220 g1 förpackning LF matgrädde 3,3 dl - alternativt mjölkfritt gräddalternativ1 msk kantarellfondsalt och svartpeppar från kvarnKör ihop pajdegen i matberedaren, och tryck ut den i en låg och vid, smord pajform
17 Spara
Lyxig kycklingpaj

Lyxig kycklingpaj

Gör laktosfri. ersätt pajdegen med glutenfritt pajdegsrecept. använd laktosfria varianter av smör, mjölk och grädde
5 Spara
Körsbärspaj

Körsbärspaj

Pajdeg. Arbeta ihop mjöl, florsocker, kvarg och smör till en deg. Plasta in degen och låt vila i kyl i en timme
3 Spara
Nässel- och kirskålspaj med kantareller

Nässel- och kirskålspaj med kantareller

Pajdeg. Lägg ingredienserna till pajdegen i en matberedare, kör snabbt ihop till en jämn deg. 3 dl virvelmjöl (fullkorns dinkel) / 150 g kallt laktosfritt smör / 1 tsk medelhavssalt / 1 msk vita sesamfrö / 1 msk svarta sesamfrö / 1 msk kallt vattenFyllning. 0,5 gul lök / 1 vitlöksklyfta / 1 dl lagrad riven ost / 1,5 l löst packade nässlor och kirskål / 1,5 dl förvällda kantareller / 3 ekologiska ägg / 2,5 dl laktosfri mjölk (3%) / 1 tsk öländsk vitlökspeppar / smör att fräsa iSätt ugnen på 200 grader. / 2,5 dl laktosfri mjölk
1 Spara
Chèvrepaj med päron

Chèvrepaj med päron

Det här är ytterligare ett experiment i Katinkas Kitchen. Jag hade köpt på mig massa päron och funderade på hur jag kunde använda dem på nya kreativa sätt och i stället för att göra min medelhavspaj tänkte jag testa något nytt
1 Spara
Quorn- och kesopaj

Quorn- och kesopaj

Stek quornbitarna i lite rapsolja. Lägg quornbitarna och olivskivorna i pajdegsformen. 50 g margarin2½ dl siktad dinkelmjöl 1 tsk bakpulver½ dl vatten300 g quornbitar1 tsk rapsoljaCa 10-15 Kalamata oliver250 g keso2 ägg½ tsk salt½ tsk vitpeppar2 tsk paprikapulver1
1 Spara
Paj med smak från medelhavet

Paj med smak från medelhavet

Pajdeg. Börja med pajdegen. 2 stora ägg / 1,5 dl laktosfri vispgrädde / 1 dl laktosfri mjölk / 2 tsk kryddor från inlagda torkade tomater (i olja). 3 dl vetemjöl / 150 gr laktosfritt smör / 1-2 msk kallt vatten. 1,5 dl laktosfri vispgrädde. 1 dl laktosfri mjölk. / 150 gr laktosfritt smör
1 Spara
Tid för rabarber

Tid för rabarber

Det är verkligen rabarbersäsong fortfarande, man brukar säga (vad jag har hört) att. "Rabarber skall skördas alla månader som slutar på bokstaven i", väldigt bra tumregel måste jag säga
1 Spara
Tacopaj

Tacopaj

Blanda laktosfri créme fraiche och majonäs i en bunke. Pajdeg. Klä en ugnsfast form med pajdegen, nagga botten med en gaffel och förgrädda i cirka 10 minuter. 50 g Valio laktosfri smör. 2 st Valio laktosfri créme fraiche
0 Spara
Persikopaj

Persikopaj

Pajdeg. 150 gr laktosfritt smör / 3 dl vetemjöl / 1 dl strösocker / 1 tsk bakpulver. Fyllning. 1 ekologiskt ägg / 0,5 dl strösocker / 2 dl laktosfri smetana / 1 tsk vaniljsocker / 6-8 persikor
Sökförslag och sidor