Lakritsknäck ca 40 st5 karameller turkisk peppar1 dl vispgrädde1 dl ljus sirap 1 dl socker1 msk smör50 g mörk chokladflingsaltKrossa karamellerna fint i en mortel. Lakritsknäck ca 40 st
Lakritsknäck (ca 50 st). Spännande och god variation på knäcken, för alla som gillar lakrits. Ta lite mer lakritspulver om du vill ha en kraftigare lakritssmak
Så därför bjussar jag i dag på årets lakritsknäckrecept. Lakritsknäck ca 40 st. Alltså, ärligt talat. Är det någon som gör något annat i stugorna dessa dagar än julgodis
Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°, rör om då och då
Knäck… inte så bra för tänderna men goda. Dessa har smak av lakrits. Själv har jag aldrig bemästrat konsten att med hjälp av kulprovet avgöra om knäcken/kolan är klar så jag använder termometer
De här små söta hjärtformarna är fyllda med lakritsknäck. Lakritsknäck. Lakritsknäck. Igår kom Matilda hem igen och det känns gott att ha henne här några dagar