Mmm… ja både lavakakan och lakritstryfflarna blev poppis hos er som besöker min blogg – så jag har nu parat ihop smaken av choklad och lakrits i en tårta med glasyr
lakritsglasyr. Ta ur cheesecaken ur formen och stryk försiktigt ut lakritsglasyren. Blanda ingredienserna till lakritsglasyren och koka ihop den under omrörning tills den tjocknar, cirka 15 minuter
Lakritsglasyr. Lakritsglasyr. Lakritsglasyr. Tårtan jag bjöd min familj på på min födelsedag var söt, god, mäktig, kladdig och alldeles alldeles underbar
Det är en riktigt saftig och god chokladkaka som jag dessutom smaksatte med rivet citronskal och täckte med citronglasyr och lakritsglasyr och så dekorerade jag den med små färgglada påskägg av marsipan
Det är chokladmuffins som är fyllda med lakritssirap och garnerade med lakritsglasyr. De är gjorde jag till min lillebror när han fyllde år för några veckor sedan
Lakritsglasyr. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en liten långpanna, ca 32x22 cm, strö på ströbröd. Rör ihop alla ingredienserna till kakan i en stor skål med elvisp eller handmixer, tills degen är slät och blek
2 msk vispgrädde3-4 Käck med havssalt (blått omslagspapper)50 g smör (extra saltat om så önskas)50 g mörk choklad minst 70 % av bra kvalitéKoka upp vispgrädden och vrid ner spisen på svag värme
Lakritsglasyren gifter sig väldigt bra med pumpakakan. Nu när det är Hallowen snart så passar det perfekt att bjuda på en spindelkaka, denna kakan är riktigt saftig