Fräs lök och vitlök i smör. Jordärtkockssoppa med lakrits. Första gången jag smakade denna soppa var på Lakritsfestivalen för några år sedan, då Lakritsfabriken i Helsingborg stod och servera soppan i små plastglas i sin monter
"Kryddig, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär kanel, russin, örter och lakrits. Pressa över vitlöken, ringla över rikligt med olivolja, krydda
Skala och riv vitlöken ner i kastrullen. Skala och dela en vitlöksklyfta. Blanda finhackad persilja, rivet skal av citron, finhackad vitlök, flingsalt och rapsolja
Det luktade vitlök i hela lägenheten vill jag lova, mums. Hallonspegeln bröt av fint mot lakritsen. Dra av kastrullen från värmen och rör ner lakritspulvret (se till att det löser sig ordentligt)
Kryddig smak med inslag av fat, björnbär, vitpeppar, lagerblad, lakrits och viol. Den här gången fick kålen sällskap av bakade tomater och en saftig bit oxfilé med vitlökssmör