Koka upp vispgrädden och häll sedan över denna över choklad. Igår blev jag så himla sugen på choklad och lakrits och varför inte då slänga ihop något som innehåller både och
Jag själv har inte lärt mig att tycka om lakrits, än i alla fall men pappa älskar saltlakrits. Det blev därför en riktigt kladdig kladdkaka med plopp saltlaktrits som toppas med plopp saltlakritsganache och hallonsås
Strö över resten av lakritspulvet och lite flingsalt. 3 dl vispgrädde. När kolan är klar tar du bort kastrullen från plattan och rör ner 1 dl av lakritspulvret till allt smälter samman. Häll lakritssmeten i en bakplåtspapperskläddform (cirka 15*30). 3 dl vispgrädde
Lakritsparfait. Under tiden citronparfaiten fryser gör du klart lakritsparfaiten. Smält lakritsploppen i äggsmeten, ta av från spisen och vispa smeten tills den är kall
Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde. Det är lakritsens dag idag. Som att baka den här drömmiga kladdkakan med lakritsfudge
Blanda ner vispgrädden i chokladsmeten. Det visade sig vara ett riktigt gott recept på en chokladmousse med en liten härlig twist, nämligen en liten nyans av lakrits
Under tiden citronparfaiten fryser gör du klart lakritsparfaiten. Om citronparfaiten har hunnit frysa till på ytan kan du fylla på med lakritsparfaiten, annars låter du den frysa till något mer innan du fyller på nästa lager
Fick reda på att han älskar all form av lakrits och tänkte att en sån här godistårta kunde vara kul. Täckt med svart sockerpasta och dekorerad med lakritshjul och bilar
kladdkakebotten, choklad- och lakritsmousse och hallonmousse. Choklad och lakrits är ju tacksamt ihop, och det är ju hallon och lakrits också, för att inte tala om hallon och choklad, därför fick tårtan bli en mix av de tre smakerna
½ dl vispgrädde. Här kommer ett recept som får alla lakritsälskare att jubla. ½ dl vispgrädde. Till och med jag som inte är speciellt förtjust i lakrits, tycker att nedanstående recept blev en riktig höjdare
en med ett skal av vit choklad, penslad med guldpulver och fylld med en passionsfruktsganache och en med ett skal av mörk choklad, ringlad färgad choklad i bottnet och fylld med hallon- och lakritsganache