I år dundrade jag på med både lakrits och vanilj och det är verkligen en oslagbar kombo. Smält ihop smör, grädde, havssalt, vanilj och lakrits på svag värme i en liten kastrull
Den är gjord på lakritskolan Käck med havssalt, eller Kick som jag tror den heter nu för tiden. Många lakritssåser innehåller turkiskpeppar el lakritspulver men jag gillar den Käck/Kicksmaken bättre
Garneringen är krossade turkiskpeppar-karameller. Vispa ner choklad- och lakritsröran i äggsmeten, vispa under hela tiden, och avsluta med att röra ner den vispade grädden i smeten
Jag hade dock önskat lite mer lakritssmak, så öka gärna laktritsmängden lite. Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt
Krossad turkiskpeppar. Täck med vatten och lägg i vitpeppar & lagerblad. Salt & vitpeppar. Hummersoppa, Flankstek med tomatsmör och vanilj & lakritspannacotta