Den här gången med Päron, Lakrits & Blåbärs-smak. Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk. 1-2 tsk Lakrits
Mixa jordgubbarna med honung (eller annat sötningsmedel). Jag menar lakrits och jordgubb. Blanda nötter och mandel med honung och salt i en bunke och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Och den här varianten med lakrits är onekligen förföriskt god. Tycker du att det blir för mycket med lakrits både i tryffeln och lakritspulver att rulla i så går det bra att utesluta den ena
Rör därefter ner honung, saft samt skal från en citron, och gärna även lite av fruktköttet. Häll därefter över smeten i en passande låda, och krossa/skär lakritskarameller i bitar, vilka du därefter strör över glassen och rör ner något
Häll i oljan tillsammans med kakao, lakritspulver, hallonen och honungen och mixa lite till. Är du lakritsråtta som mig så lär du gilla dom och att lakrits och hallon går ihop det vet vi ju sedan innan
½ tsk lakritspulver. 2 tsk agave (honung går lika bra). 1. Skala bananen och dela den mindre bitar. 2. Stoppa bananen i frysen i cirka 1 timme (detta ger ett extra fylligt resultat)
I lördags blandade jag några (stora) matskedar lemoncurd med mascarpone, crème fraîche och lite honung, och efter några timmar i kylen var citronmoussen klar
– Vi kommer att samarbeta med en finsk honungsproducent, Huhtasrinteen Kotihunaja, som smaksätter sin honung med massor av spännande smaker, bl a lakrits, salmiak, anis och rök