Inlägget Fernandos påsktårta med lakrits och lemon curd dök först upp på BakingBabies. Mia älskar lakrits och den här kombinationen av citron och lakrits i en tårta är faktiskt fantastisk
När marängerna svalnat lägger du lite lemon curd på dem, sedan spritsar du grädde lite snyggt ovanpå och strör riven choklad och eventuellt nåt fint strössel på
Denna gång blev det i portionsformar och med en smaskig Passionsfruktcurd och en touch av Citron i halva Philadelphiafyllningen samt en LakritsFudgeRippel på toppen
Bred på curden, strö över lakritskaramellerna, lägg på en botten. Citroncurd. Garnera ev med vispad crème fraiche, mortlade lakritskarameller, rivet citronskal och ätliga blomblad
Tillsätt lemon curd. 3 msk lemon curd. 200 g mjölkchoklad med lakritssmak (Marabou). Sätt ugnen på 175°C. Rör ihop riven mandelmassa, socker och äggvita
Är det något man saknar i matväg när man bor utomlands är det riktig lakrits. Men som tur har vi snälla föräldrar och vänner som skickar oss lakrits och annat gott med jämna mellanrum
Som den här bakelsen, idén till den kom flygande när jag halvlåg i soffan och blev sugen på en kombination av lakrits och citron och då var jag såklart bara tvungen att testa, ibland när jag provar mig fram blir det en fullständig katastrof och hela härligheten åker direkt ner i soporna och ibland när jag har tur som i det här fallet blir den en ren njutning på första försöket
Jag kan tänka mig att olika bär, citroncurd eller lakrits passar också mycket väl. I can imagine that berries, lemon curd, or licorice also goes very well
En med hallon/citron/lakrits, en full med bara choklad och en med salt smörkola. Men helt säkert är att grunden till chokladmuffinen är från Roys bok United States of Cakes, likaså är chokladsmörkrämen, hallonsmörkrämen och lemon curden från denna bok