Man tager det man tycker om, och eftersom jag gillar Kallsupen och Aalborg jubileums så har min smak av dill och koriander, medan Tommy är mera förtjust i en uns lakrits så då har han anis istället
I dag gör jag en variant med anis och muscovadosocker. Lägg i anisen och låt koka först under lock tills äpplena är mjuka och sedan en stund till tills lite vätska kokat bort
I liten mängd ger den en pikant smak som påminner om lakrits. Tidigare i höstas när Bagarbertan och jag semestrade på Malta visade vår guide Mario oss de vilt växande anisplantorna som växte över hela ön
– Vi kommer att samarbeta med en finsk honungsproducent, Huhtasrinteen Kotihunaja, som smaksätter sin honung med massor av spännande smaker, bl a lakrits, salmiak, anis och rök
Anis har en uttalad smak av lakrits. ½ tsk anis. 8 sconesKnappt 4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk kummin½ tsk anisca 90 g smör eller margarin2 krm saltev 1 tsk socker1½ dl mineralvattenBlanda samman mjöl, bakpulver, kummin och anis i en skål
Thaibasilikan (horapa) har doft och smak av anis/lakrits vilket gör att den passar bättre till vissa rätter till exempel glass, smaksättning i majonnäs, toppa en god pasta och såklart till asiatisk mat
Kombinationen av lakrits, apelsin och syrlig vinäger är faktist oväntat god. Lakrits har bra effekter på immunförsvaret, renar levern och är rikt på B vitamin och apelsin är en C vitamin boost
Smaken är mjuk och avrundad med fin fatkaraktär och lång, elegant eftersmak med inslag av lakrits. Doften är stor och fint kryddig med toner av kummin, anis, fat och citrus