Garnera med gräslök och dill. hackad gräslök. lyxräkor i lake (ca 350 g). 12 glas Ingredienser 1 burk lyxräkor i lake (ca 350 g) 1 dl lätt crème fraiche 1 msk riven pepparot 1/2 tsk dijonsenap 1 krm salt 1/2 krm nymald svartpeppar Garnering 50 g löjrom 2 msk hackad gräslök dill
1,5 dl hackade räkor från burk i lake. 0,5 dl hackad gräslök. Överbakning2 dl riven västerbottenost 1,5 dl hackade räkor från burk i lake 1 dl cremé fraiche 0,5 dl hackad dill 0,5 dl hackad gräslök 100 g färdig skagenröra på burk 25 g röd stenbitsrom salt och peppar
Garnera med gräslök runt sidorna och toppa med tomater, rädisor och färska basilikablad. Grovhacka 800 gram räkor (om du använder räkor i lake så få bort så mycket vätska som möjligt
1 burk räkor i lake (170g). 100 g crème bonjour färskost med gräslök. Skär laxen i mindre bitar. Häll grädden, osten och fiskbuljongtärningen i en panna eller kastrull
4 Kokosris 4 port basmatiris 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1/2 tsk salt Chiliräkor 250 g körsbärstomater 1/2 kruka gräslök 1 lime 560 g räkor i lake 1/2 gurka 2 dl gröna ärter (2 dl motsvarar ca 125 g) 2 msk olivolja 2 tsk röd currypasta salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kortpasta 3
4 400 g kolja eller hokifilé 3 medelstora laxfiléer (à 140 g) 6 medelstora potatisar 1 l vatten 1 fisk- eller grönsaksbuljongtärning 2 1/2 dl lagalätt eller matlagningsgrädde 3 msk konc hummerfond 1 msk tomatpuré 150 g sockerärtor 1 burk flodkräftstjärtar i lake (à 385 g) malen vitpeppar 1 knippe gräslök Lägg till i inköpslistan
1 port 1/3 burk kräftstjärtar i lake 1 ½ dl skalade räkor ½ avokado i tärningar 1 hårdkokt ägg i skivor 200 g körsbärstomater i klyftor ½ apelsin i hinnfria klyftor 1 dl valfri tärnad färsk frukt (t ex jordgubbar, sharon och persika) Machesallad Dressing Pressad saft av ½ apelsin 1 msk sweet chilisås 1 tsk honung 1 tsk olivolja Kesoröra 1 dl keso 1 msk lättcréme fraiche 2 msk philadelphia gräslök 1 tsk citronsaft 1 msk stenbitsrom Blanda samman dressingen och kesoröran Bottna en tallrik med machesallad och fördela övriga salladsingredienser ovanpå. 1/3 burk kräftstjärtar i lake. 2 msk philadelphia gräslök
Gör en saltlake. Det är vikten och tjockleken på fisken som avgör hur lång tid den ska ligga i laken. Varmrökt fjällröding valfritt antal fjällrödingar( eller annan liknande fisk) á cirka 500g 70g salt/L vatten 1/2 dl farinsocker/L vatten Hjortronsås 2 dl creme fraiche 1 dl majonnäs 1 dl tinade frysta hjortron 2 msk honung 1/2 dl hackad gräslök 1/2 kruka hackad dill salt och peppar Gör så här
Hacka gräslöken. 400 g kräftstjärtar (frysta i lag eller en burk i lake) Rucculasallad 1 rödlök (nylök) (Tag med en bit av det gröna på själken) ½ honungsmelon 3 tomater 1 dm gurka 1 bunt gräslök Rivet skal av ½ citron Pressad saft av citron (Eller citronolja) Flingsalt Getost eller Fetaost Salladssås. 1 bunt gräslök
Blanda majonnäs, crème fraiche, gräslök och rom. Fördela röran på brödet och garnera med gräslök. 1 burk kräftstjärtar i lake (360 g). 2 msk gräslök. 1 burk kräftstjärtar i lake (360 g). 2 msk gräslök