Lake fänkål recept

Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger

Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger

4 300 g torsk- och laxtärningar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 500 g fast potatis 2 msk olja 1/2 g saffran 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 4 skivor, vitt formbröd 170 g kräftstjärtar i lake salt och peppar 2 msk hackad dill Aioli 1 äggula 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja salt och peppar 1/2 tsk rivet apelsinskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

Tärna lök, vitlök morot, palsternacka och fänkål i små bitar. 1 burk kräftstjärtar i lake (ca 100-200 g). 1 liten fänkål. 1 liten fänkål
Krämig fisksoppa med räkor och avokado

Krämig fisksoppa med räkor och avokado

1 fänkål, småskivad/tärnad  (ca 120 g). 50 g ishavsräkor (krama ur ev lake). 1 fänkål, småskivad/tärnad (ca 120 g). 50 g ishavsräkor (krama ur ev lake)
Vinterdelikatessen

Vinterdelikatessen

Lagade lake för första gången, väldigt fin och mångsidig fisk enligt mig. Fileérna stekte jag i smör och serverade med gnocchin, en varm röra på vita bönor och fänkål och en dillskum/sås
179 – Lösning (106/366)

179 – Lösning (106/366)

Soppan var riktigt god av fisk, skaldjur, färsk fänkål, saffran och en del annat. Ansa och finstrimla fänkålen
Bouillabaisse med aioli

Bouillabaisse med aioli

Ansa och finstrimla fänkålen. Fräs löken, vitlöken och fänkålen i en stor gryta i hälften av oljan, strö på saffranet
Långlunch på Freemasons i Wishell

Långlunch på Freemasons i Wishell

Med bilen är det en knapp timme norr om Manchester – ett perfekt stopp för lunch när du är på väg till the Lake District
Pasta med kräftstjärtar och saffran

Pasta med kräftstjärtar och saffran

Skär fänkål, salladslöken och paprikan i bitar. Fräs fänkål och salladslök i en stekpanna med olja. 2 burkar kräftstjärtar i lake à 360 g. 1 fänkål
Fiskgryta

Fiskgryta

)salt, pepparKoka upp tomatkross, vin, vatten, buljongtärning, timjan, fänkål och tomatpuré. (3-4 portioner1 dl tomatkross½ dl vitt vin3 dl vatten1 fiskbuljongtärning1 tsk torkad timjan½ tsk fänkålsfrön1 msk tomatpuré1 vitlöksklyfta, hackad1 liten gul lök, hackadca 6 cm purjolök, strimlad1 morot, tärnad1 potatis, tärnad1 liten bit rotselleri, tärnad1 krm sambal oelek1 dl lättmjölk400 g sej1 burk kräftstjärtar i lake (men det går lika bra med räkor

Skärtorsdag

Häll grädden i en bunke, pressa i vitlöken, dragon, smulad buljongtärning, skivade champinjoner och kräftstjärtar utan lake
De tävlande i första semifinalen i Årets Kock 2013

De tävlande i första semifinalen i Årets Kock 2013

Spishalstrad gös från Mälaren med fänkål, syltad tomat och lake samt inkokt havskäfta och forellrom. Tolv kockar från Stockholm, Luleå och Oslo kämpar om en åtråvärd finalplats i Årets Kock 2013, när den första semifinalen avgörs i Uppsala den 13 november