4 300 g torsk- och laxtärningar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 500 g fast potatis 2 msk olja 1/2 g saffran 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 4 skivor, vitt formbröd 170 g kräftstjärtar i lake salt och peppar 2 msk hackad dill Aioli 1 äggula 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja salt och peppar 1/2 tsk rivet apelsinskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Lagade lake för första gången, väldigt fin och mångsidig fisk enligt mig. Fileérna stekte jag i smör och serverade med gnocchin, en varm röra på vita bönor och fänkål och en dillskum/sås
)salt, pepparKoka upp tomatkross, vin, vatten, buljongtärning, timjan, fänkål och tomatpuré. (3-4 portioner1 dl tomatkross½ dl vitt vin3 dl vatten1 fiskbuljongtärning1 tsk torkad timjan½ tsk fänkålsfrön1 msk tomatpuré1 vitlöksklyfta, hackad1 liten gul lök, hackadca 6 cm purjolök, strimlad1 morot, tärnad1 potatis, tärnad1 liten bit rotselleri, tärnad1 krm sambal oelek1 dl lättmjölk400 g sej1 burk kräftstjärtar i lake (men det går lika bra med räkor
Spishalstrad gös från Mälaren med fänkål, syltad tomat och lake samt inkokt havskäfta och forellrom. Tolv kockar från Stockholm, Luleå och Oslo kämpar om en åtråvärd finalplats i Årets Kock 2013, när den första semifinalen avgörs i Uppsala den 13 november