Stuvad herrgårdslake, rom och frästa citronklyftorNu i februari är det säsong att göra stuvad lake. Häll sedan i grädde, citronsaft och sherry, och koka upp under kraftig vispning
rivet skal av en citron. I tonåren kommer jag ihåg att vi fiskade lake på vintern i Västergötland. Lägg tillbaks kotletterna samt skivad lever i såsen, riv skalet av en citron över och varmhåll
Han berättade också att Gardasjön som är 350 meter djup i mitten är det avgörande för att oliver och citroner ska kunna växa och trivas här i norra Italien även om temperaturen på vintern sjunker ner mot 0 grader
Lägg ner tomter och dill i såsen och smaka av med citron salt och peppar. 400 gram torskfilé skäres i bitar1 burk kräftstjärtar i lake 360 g1 gul hackad lök1 msk olja1,5 dl lag från kräftorna2,5 dl mellangrädde1 msk maisena4 tomater i små tärningar2 msk hackad dill1 citronsalt och pepparHäll av kräftstjärtarna och spara lagen. 1 burk kräftstjärtar i lake. 1 citron
Tillsätt crème fraiche, torsk, lax, räkor, pressad citron och dill. 1200 g räkor i lake. 10,5 citron, saften. 1200 g torsk 200 g lax 1 liten paprika 5 små potatisar 2 tomater 2 morötter 0,5 liten squash 0,5 purjolök 1,5 l vatten 1 tärning fiskbuljong 3 dl crème fraiche 200 g räkor i lake 0,5 citron, saften 1 dl dill, hackad salt och pepparSkär torsk och lax i små bitar
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
8 bufféportioner 8 ägg Oströra 1/2 liten rödlök 1/2 citron 1 msk dill 2 dl handskalade räkor i lake 1 dl riven lagrad ost 3 msk crème fraiche 3 msk majonnäs salt och svartpeppar Till garnering mâchesallad eller dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Rör under tiden ihop citronaiolins ingredienser pressa i vitlöken smaka av med salt och peppar. 1,5 dl hackade räkor från burk i lake. 0,5 pressad citron. Överbakning2 dl riven västerbottenost 1,5 dl hackade räkor från burk i lake 1 dl cremé fraiche 0,5 dl hackad dill 0,5 dl hackad gräslök 100 g färdig skagenröra på burk 25 g röd stenbitsrom salt och peppar. Citronaioli1,5 dl majonnäs 1,5 dl matlagningsyoghurt 2 vitlöksklyftor 0,5 pressad citron 1 krm fiskkrydda salt och peppar
Förslag till garnering är rom i mitten, räkor i ringen runt, sedan ring av snurrade skivor lax och mot kanten halverade citronskivor samt på kanten dillkvistar
Blanda i majonnäs, matyoghurt, färskost och citron samt rör ihop till en röra. 11 burk räkor i lake. 11 burk kräftstjärtar i lake. 11 msk saft av pressad citron. 11 citron. handpilla räkor med skal, skölj och dela citron i 12 klyftor (pilla bort kärnor), halvera coctailtomater, finhacka rödlök och finhacka ägg. Placera ut 12 halverade cocktailtomater bredvid laxskivorna, lägg en citronklyfta bredvid varje samt garnera med 12 små dillkvistar och 12 klickar rom