Lailas tunnbröd recept

Mjukt glutenfritt tunnbröd

Mjukt glutenfritt tunnbröd

Fick göra om det lite då jag inte så ofta använder Lailas blåa mjöl, vilket det är i grundreceptet. Detta recept hittade jag på matklubben
Tunnbröd

Tunnbröd

Tunnbröden kan frysas. 10–11 dl glutenfri mjölmix (ex Lailas mix som ger en lättkavlad deg). Ugn 275º. Värm vatten och fett till 37º och rör ut jästen med degspadet
Toppengott tunnbröd

Toppengott tunnbröd

ex Lailas mix). Tunnbröden går bra frysa. Värm vatten och fett till 37 grader rör ut jästen i degspadet. Tillsätt ostmassa, salt, brödkrydda och det mesta av mjölet tillsammans med hjorthornssaltet och arbeta tillen smidig deg

Tunnbröd

Tunnbröden kan frysas. 10-11 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas mix som ger en lättkavlad deg). 1.  Värm vatten och fett till 37°, s k fingervärme, och rör ut jästen med degspadet

Tunnbröd

1,6-1,7 dl Lailas Gula Mix, Naturligt Glutenfri (och fri från baljväxter) Detta kommer från ett gammalt ärvt recept på tunnbröd av rågsikt och filmjölk, som är väldigt gott