100 g vanligt eller LF smör, alternativt mjölkfritt margarin3 dl vanlig eller LF mjölk, alternativt ris, soja eller havremjölk1 pkt röd jäst, 50 g1 ägg3/4 dl strösocker½ tsk salt½ tsk nystött kardemumma1 tsk vaniljsocker2 tsk fiberhusk2 tsk bakpulver10 - 12 dl glutenfri mix - jag använde Lailas mjölk- och glutenfria mix1 ägg till penslingSmält smör/margarin, och tillsätt mjölken. Blanda 8 dl av mjölmixen med fiberhusk, bakpulver och vaniljsocker, och rör ned alltsammans på en gång
Jag gjorde enligt receptet men fick inget bra resultat och då gjorde jag som min mamma hade gjort eftersom hon inte hade Lailas mjöl hemma, hon använde nämligen Provenas mjölmixer
och blanda sedan i salt och mjölmix. Häll i fiberhusk och rör degspadet ordentligt. 2 msk fiberhusk. 8 dl finmix (Lailas glutenfria mjölmix). 2 msk fiberhusk
Häll mjölmixen i en skål och blanda i fiberhusk, bakpulver, socker och kakao. 3 dl glutenfri finmix (jag använde Lailas). 1 msk fiberhusk. 3 dl glutenfri finmix (jag använde Lailas). 1 msk fiberhusk