Lagerblad oxfilé recept

Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Tillsätt lite lagerblad och låt allt koka ner ganska ordentligt. Länge har jag suttit framför datorn med haklapp och handduk och dregglat över Linda/Kryddburkens fantastiska köttbitar som fått tillagas i låg temperatur och i lååååång tid
Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Därefter rödvinet, lagerbladen och balsamicon. Oxfilé. Putsa oxfilén fri från hinnan. 800 g oxfilé. 2,3 lagerblad. Oxfilé800 g oxfilé olivolja salt peppar 2 klyftor vitlök. Rödvinssås2 morötter 2 palsternackor 0,25 rotselleri 1 gul lök olivolja 1 dl socker 75 cl rött vin 2,3 lagerblad 4-5 msk balsamico kalvfond ev redning
Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kryddsmör 1 st Schalottenlök(ar) 0,5 msk olivolja 100 gram smör 0,5 kruka(or) fransk dragon 0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 1 krm vitlökspulver Ugnsbakade körsbärstomater 200 gram körsbärstomater , på kvist 1 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen Rödvinsås 1 st röd lök , 1-2 1 klyfta(or) vitlök 25 gram smör 0,25 kruka(or) färsk timjan 1 st lagerblad 1 krm salt 1 krm svartpeppar, grovmalen 4 msk kalvfond 6 dl rödvin 1 dl vatten 1 tsk tomatpuré , el. Helstekt oxfilé 600 gram oxfilé , gärna svensk 0,5 msk salt 1 tsk vitpeppar 2 msk rapsolja 25 gram smör 1 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar Potatisgratäng 25 gram smör , till stekning av lök 2 st gul lök , 2-3 1 krm salt 1 krm vitpeppar 1 kg potatis(ar) , (cirka 9-10 st medelstora potatisar) 0,5 l vispgrädde 2 klyfta(or) vitlök 4 krm salt 2 krm svartpeppar 350 gram lagrad ost 25 gram smör , till smörjning av ugnsform Köp receptet
Helstekt oxfilé med rödvinssås

Helstekt oxfilé med rödvinssås

Häll på vinet, lägg i timjankvistarna och lagerbladet. Igår åt vi helstekt oxfilé med rödvinssås. Helstekt oxfiléOxfilén putsade jag och kryddade med salt och peppar
Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Oxfilé med potatiskroketter, svartkål, rödvinssås och svampsmör

Oxfilé med potatiskroketter, svartkål, rödvinssås och svampsmör

Oxfilé700 g oxfilé 0,5 msk salt 1 msk svartpeppar 2 msk rapsolja 40 g smör 1 tsk flingsalt. 1Rödvinssås3 dl rött vin, kraftigt 1,5 schalottenlök 2 lagerblad 0,5 kruka färsk timjan 1 krm svartpeppar 3 dl kalvfond, ej koncentrerad 1 msk rödvinsvinäger 3 msk smör