Jag gillarhemlagadfalafel eftersom det är nyttigt, lättlagat och går att variera med tillbehör - alltifrån pitabröd och yoghurtsås till plock- och buffémat
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Jag har aldrig tidigare lagat kikärtsbiffar, eller något med kikärtor över huvudtaget, men jag älskar hummus och jag älskar falafel även om jag äter det extremt sällan så det kunde ju liksom inte bli fel tänkte jag och slängde ner en burk av Zetas kokta kikärtor i varukorgen på Ica under gårdagen
kyckling, köttbullespett, falafel och halloumi. Vi åt röran denna vecka med blomkål, couscous och bla. Ta ut allt och låt svalna, dra sedan av skalet från auberginen och skala vitlöken
perfekt falafel. Frukost, lunch, middag och mellanmål. perfekt falafel. Inga ursäkter alltså – det är inte ens dyrt… OK, visst, det krävs att man laddar upp i början med nya råvaror i skafferiet men redan efter ett par veckor är man igång
Ät en falafel här. För när man har sett Eiffeltornet och Versailles, flåsat sig trappan upp till Sacré-Cœur några gånger och tagit minst ett par heldagar till att traska runt på Louvren kan man med gott samvete plocka russinen ur den franska kakan och bara ägna sig åt allt det där andra, som gör staden så himla fin
Vad är en veganblogg utan recept på falafel. Jag gillar min tzatziki riktigt vitlökig ala andedräktsvarning och med mycket citron, men har dämpat i receptet så det är lagom för de som inte älskar vitlök lika mycket som jag