Det låter så uttjatat, men jag saknar det tunga rödvinet, grytan och den värmande brasan. Lövbiff. När jag var liten trodde jag länge att lövbiff i själva verket hette lödbiff
Beräknat för 4 personer Ingredienser 400g kött, lövbiff eller liknande 1 st röd paprika 300g skivade champinjoner 2 st schalottenlökar 1 st vitlöksklyfta 3 cm färsk ingefära 3 msk tomatpuré 2 msk mjöl 1 dl vatten 3 dl rödvin Salt och peppar Ris till servering Tillagning Koka riset enligt anvisningarna. 3 dl rödvin
Blanda i cremefraich, grädde, kalvfond, rödvin, salt o peppar. Finaldagen serverades det en ny rätt härhemma "Schlagerpasta"2pers200-250gr strimlad lövbiff 3 soltorkade tomater i olja (hackas)2 färska champinjoner (skivas)1/4 röd paprika (skivas)1 liten vitlöksklyfta (pressas)1dl cremefraich1-2 dl grädde1tsk kalvfond2-3msk rödvin Basilika (jag hade fryst)SaltSvartpeppar1/2dl Riven parmensanPasta-tagliatelle Strimla lövbiff och stek i en stekpannaBlanda i champinjoner, paprika, de soltorkade tomaterna m 2 msk av "tomatoljan m kryddor" & den pressade vitlöken. 200-250gr strimlad lövbiff. 2-3msk rödvin
Lövbiff, fylld med goda grönmögelostar efter helgens ostbricka. Tänk er en perfekt grillad ryggbiff du just beställt in på restaurang som bara är sååå inbjudande när den kommer ut och enligt menyn ska serveras med rödvinssås