Lövbiff med sting. 150 g mörk choklad (jag hade med mint, Ta den choklad du gillar bäst det går lika bra med ljus, vit, mjölk osv)2 ägg3 dl gräddeSmält chokladen på det sätt som du tycker är smidigast. 150 g mörk choklad
500 g lövbiff. 1½ msk kinesisk soja (mörk soja). 500 g lövbiff 1 burk bambuskott (ca 400g) 1 stor burk champinjoner (ca 400g) 1 liten gul lök 1 bit purjolök (2-3 dm) 1½ msk kinesisk soja (mörk soja) 1-1½ tsk salt ½ msk strösocker 3-4 dl vatten ½ tärning köttbuljong (alt
Lök o lövbiff är stekt och brynt och klart att monteras i Crock poten. Tunt, mört skivat nötkött varvat med potatisskivor och stekt lök som får puttra ihop tillsammans i en god sky av bland annat mörk öl
Fördela råa strimlor av lövbiff ovanpå grönsaksbädden. 400 g lövbiff. 5 st mörk oxbuljongtärning. Lägg förvällda rotfrukter i botten på en ugnssäker form
270 g champinjoner400 g ryggbiff, sjömansbiff, lövbiff, eller annat oxkött1 (väldigt) liten solovitlök200 g avrunnen bambuskott2 msk oxfond4 msk mörk sojasås2 msk ostronsås1 dl sherry (jag tog madeira)4 dl vatten2 msk maizena mörk redningSkiva champinjoner och skär sedan i strimlor (så det blir typ som bambuskotten). 4 msk mörk sojasås. 2 msk maizena mörk redning
Stek sedan köttfärsen med lövbiffen som du strimlat fint. ca 40 vårrullar (storleken är något mindre än de man tex hittar i frysdisken)5 champinjoner1 röd chili3 gula lökar450 g vitkål500 g köttfärs300 g lövbiff (kan uteslutas eller ersättas med köttfärs)2 vitlöksklyftor1 tsk malen vitpeppar1 tsk malen svartpeppar3 st buljongtärningar (mörk ox bäst
Västerbottensfyllda lövbiffrulader i gräddsås. Ackompanjera med lättkokt broccoli, en mörk lager från något av våra utmärkta microbryggerier, tänd några ljus på köksbordet och decembertillvaron känns lite lättare
Såsen är också gudomlig att servera till lövbiff eller oxfilé. 1 1/2 tärning (mörk) ox eller vilt buljong (eller motsvarande mängd fond på flaska). 1 1/2 tärning (mörk) ox eller vilt buljong (eller motsvarande mängd fond på flaska)