Löktarte recept

Löktarte med svamp och parmesan

Löktarte med svamp och parmesan

Det finns mycket gott man kan göra av smördeg, det här är min favorit. Om du vill göra egen smördeg hittar du receptet här
Löktarte med sardeller

Löktarte med sardeller

Det går utmärkt att göra löktarten i förväg och värma på vid servering, 10–15 minuter på 150°C. Så här gör du
Löktarte från Alsace

Löktarte från Alsace

Smält ner skalad och tunnstrimlad lök och purjoi smör på medelvärme tillsammans med strimlat bacon tills löken mjuknar
Löktarte med sardeller

Löktarte med sardeller

Hittade detta recept i Ica kuriren och kunde inte låta bli att prova det. Super-duper-god "paj" med mycket smak

Löktarte

Arbeta ihop smör, mjöl och kesella till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg
Löktarte

Löktarte

Arbeta ihop smör, mjöl och kesella till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg
Citron- och löktarte med feta

Citron- och löktarte med feta

Jag kommer ihåg ett av de första avsnitten av Jamie Oliver jag fastnade framför. Han flaggade stolt för att han köpte färdig smördeg istället för att göra egen och bakade sedan massor av smaskigheter med just denna färdigköpta deg, och … Fortsätt läs →

Varm löktarte med portabellasvamp

Sätt ugnen på 230 grader. Skär stora kvadrater av smördegen. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg smördegen på pappret

Löktarte med sardeller

Skär smöret i kuber och lägg det med mjölet i en matberedare. Mixa till fina smulor. Tillsätt kesella och salt och mixa ihop tills det bildar en boll