Det här kanelmarinerade sidfläsket blev verkligen gott. Kanel är en krydda som används mycket i Grekland och i de övriga länderna kring östra Medelhavet
När jag var liten tyckte jag om hönökaka med smör och skinka, mormors och morfars pannkakor med stekt fläsk, mammas fläsk med löksås, mammas fläskpannkaka (ser ni ett mönster
KIKÄRTER I INDISK LÖKSÅS MED SPENAT, SVAMP, BLOMKÅL OCH MOROT 1 gul lök1 röd lök2 tomater 2 cm skalad ingefära3 vitlöksklyftor2 tsk malen spiskummin2 tsk paprikapulver2 tsk curry 2 tsk amchoor (surt mangopulver, finns i indiska butiker) 1 tsk hela korianderfrön1 tsk malen kanel 1 tsk hel kummin5 hela kardemummakapslar5 kryddpepparkorn2 lagerblad½ tsk svartpeppar3 skivade morötter200 g små champinjoner (eller stora delade i bitar)1 litet blomkålshuvud i buketter200 g bladspenat1 tetra kokta kikärter (2-3 dl)en skvätt vitvinsvinägerMixa lök, tomater, ingefära och vitlök till en hyfsat slät röra
Eftersom Vi skulle äta såå mycket mat av olika sorters så gjorde Vi det enklast möjligt på menyn i måndags och tisdags med lite stekt fläsk och löksås ena dagen och i korv i ugn med ost och tomat den andra
Lägg ner kycklingbitarna i tomat och löksåsen, späd ev med lite mera vatten och koka upp. ½ tsk kanel. Sjud kycklingen i löksåsen under lock tills den är helt genom kokt och mör, ca