Lökdolmar recept

Lökdolmar

Lökdolmar eller lökrullader, vad man vill kalla dem för, fylld lök med god färsblandning. Lökdolmar eller lökrullader, vad man vill kalla dem för, fylld lök med god färsblandning

Då var det måndag

Göra lökdolmar. Kändes ganska neutralt när jag vaknade. Men ju mer jag gjorde på morgon, ju mer triggade allt igång
Lökdolmar med svamp

Lökdolmar med svamp

Stek lökdolmarna guldbruna i fett på svag värme. Skala löken och skär ett längsgående snitt med en kniv
Lökdolmar med potatisplättar

Lökdolmar med potatisplättar

) Bryn lökdolmarna runt om i margarinet. Stek dessa i margarinetoch servera dem till lökdolmarna. Skala löken och förväll den några minuter i kokande vatten
Potatiskaka

Potatiskaka

lökdolmar med potatiskaka) ovanpå, ringla lite av skyn över. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skiva potatisen tunt

Lökdolmar

Lökdolmar med potatismos, rårörda lingon och pressgurkaEtt ganska kul sätt att servera färs på. Lökdolmar4 pers3 stora gula lökar500 gram blandfärssalt och peppar1 ägg2 tsk hackad färsk eller torkad timjan3 dl oxbuljong3 msk flytande honung1 1/2 msk japansk sojaGör så här

Lökdolmar

 Stek lökdolmarna guldbruna i fett på svag värme. 1.  Skala löken och skär ett längsgående snitt med en kniv

Lökdolmar

Skala löken och skär den grovt i bägge ändar. Koka lökarna tills de mjuknat något. Frigör skalen från varandra och fyll dem med den saltade och pepprade färsen och lägg ett lökskal över som lock

Lökdolmar med kalvfärs

Koka upp salt och vatten. Skala löken och låt koka cirka 10 minuter. Låt skorpmjölet svälla i grädden cirka 10 minuter

Lökdolmar med svamp

 Stek lökdolmarna guldbruna i fett på svag värme. 1.  Skala löken och skär ett längsgående snitt med en kniv

Lökdolmar

Stek lökdolmarna guldbruna i fett på svag värme. Skala löken och skär ett längsgående snitt med en kniv

Lökdolmar med svamp

Stek lökdolmarna guldbruna i fett på svag värme. Skala löken och skär ett längsgående snitt med en kniv

Färsfylld lök

Smält matfettet i en stekpanna och bryn lökdolmarna väl runt om. Tag upp lökdolmarna och tag bort tandpetarna

Färskfylld lök

Smält matfettet i en stekpanna och bryn lökdolmarna väl runt om. Ta upp lökdolmarna och ta bort tandpetarna