Börja med att hacka löken och steka den på medelvärme i en gryta tills den fått lite färg. Det kan vara en poäng att inte ha i all vinäger, socker, ketchup och senap på en gång utan att ha kvar lite så att du kan smaka av
Jag lät dessutom min blandning av röd- och grönkål "marineras" i risvinäger (annan vinäger fungerar också) för att istället kunna kombinera med en sås på korven
Ungefär som vitlök, en smak jag inte alls gillar men jag har med det i allt. Sweet chili och ketchup, två såser som får ganska mycket skäll och som jag personligen inte direkt gillar
Skala och grovhacka löken och ingefäran. Det blir ju mer som en sås men man kan givetvis välja att koka ner den ännu mer så blir den nog mer trögflytande
Finhacka sellerin och löken. Pastasallad med tonfiskröra och rhode islandsås. Jag serverar gärna min pastasallad med riktigt god tonfiskröra, rodhe islansås och blandar pastan i en vinägrett
Skala och finhacka löken och vitlöken till bönröran. Det skulle egentligen ha varit chipotle i adobosås i röran, men det hittade jag inte i affären så jag tog chipotlepaste istället
Hacka lök och vitlök fint. Idén att gräddstuva köttbullarna kom lika mycket ur ett försök att helt enkelt skapa en illusion av att bullarna var mjuka för att de var stuvade som för att det är gott att dränka saker i sås
Vill du ha den ännu hetare kan du dabba med lite egen chilisås vid bordet. Hot Saucen är baserad på tabasco, ketchup, vinäger, margarin och dijonsenap och har en behaglig kick till sig