Lök inlagd rotselleri recept

Julgryta med glögg, rotselleri, canellinibönor och grillade grönsaker

Julgryta med glögg, rotselleri, canellinibönor och grillade grönsaker

Bryn löken och rotsellerin lätt i stekpannan, tillsätt till kastrullen med köttet. 800g Nötytterlår, skuren i 2x2cm tärningar4msk Smör/rapsolja3dl Rödvin1dl Lättglögg3msk Apelsinglögg5dl Kalvbuljong5dl Passerade tomater3dl Krossade tomater300g Inlagda marinerade grönsaker, (soltorkade, kronärtskocka, oliver)200g Rotselleri, skuren i cm stora tärningar300g Cannellinibönor, färdigkokta1dl Russin1st Röd lök, skuren i cm stora tärningar1msk Paprikapulver1msk Salvia, mortlad1msk Timjan, mortlad3st LagerbladHavssalt & svartpeppar från kvarnSåhär kan man göra. 300g Inlagda marinerade grönsaker, (soltorkade, kronärtskocka, oliver). 200g Rotselleri
Köttfärssås med soltorkade tomater

Köttfärssås med soltorkade tomater

Hacka löken och fräs den tills den är mjuk. Soltorkade tomater köper jag alltid inlagda i olja. Du i lite vad som råkar finnas hemma – morot, rotselleri, grädde, paprika… Nu hade jag soltorkade tomater hemma som fick åka ner i köttfärssåsen
Klassisk svensk sjömansbiff

Klassisk svensk sjömansbiff

Skala och skiva löken i ganska tunna skivor. Saltgurksstavar och små inlagda rödbetor – mumma. Detta är inget lågkolhydratrecept så klart – vill man göra det utan potatis och öl så hade jag rekommenderat kålrot eller rotselleri istället för potatis och istället för öl så hade jag ersatt med mer buljong
Smakrik chiligryta på bog

Smakrik chiligryta på bog

Skala och hacka lök, vitlök och selleri, mortla Ancho chilin. Fortsätta med att fräsa lök, vitlök och selleri gyllengult i stekpannan
Vegansk julmat – allt till julbordet!

Vegansk julmat – allt till julbordet!

Färsk Vitlök. Griljerad Rotselleri. Vitlökspulver. Att griljera en rotselleri istället för julskinka är ett perfekt alternativ om du inte vill lägga halva december på att koka en egen seitanskinka, men samtidigt vill ha ett mustigt och gott alternativ till grisen på julbordet
Långkokta kotletter i Crock-Pot

Långkokta kotletter i Crock-Pot

I helgen gjorde jag ett klassiskt långkok med kött, morot, palsternacka, rotselleri och lök. Servera med kokt potatis, rotsakerna, lingonsylt/gelé och inlagd gurka
Vegetarisk jultallrik

Vegetarisk jultallrik

½ gul lök i skivor. Senaps"sill", inlagd "sill", finsk morotslåda, vegetarisk Jansson, juliga mandelbollar, syrlig rödkålssallad, samt en skiva griljerad "skinka"
Vegetarisk pytt i panna med grönkål och svamp

Vegetarisk pytt i panna med grönkål och svamp

Skala och finhacka löken. Skala och tärna potatis, morot och rotselleri. 11 gul lök. 11 rödlök. 1100 g rotselleri. 1inlagda rödbetor. 1400 g champinjoner 600 g fast potatis 1 gul lök 1 rödlök 1 morot, stor 100 g rotselleri smör till stekning rapsolja till stekning 1 msk torkad timjan 300 g zucchini 100 g grönkål 4 ägg. 1Till servering inlagda rödbetor dijonsenap färsk timjan, valfrittDela svampen i fyra delar och stek dem gyllene i lite av rapsoljan, ställ åt sidan
Rotfruktsrårakor

Rotfruktsrårakor

4 500 g potatis 100 g rotselleri 200 g morot 1 gul lök 1 1/2 msk majsstärkelse 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar olja och smör (till stekning) Topping 2 avokador 1/2 påse blandsallad (à 65 g) 3 dl frysta tinade majskorn 2 dl gräddfil 2 dl riven ost ca 1/2 dl inlagda jalapeños 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Slottsstek eller grytstek

Slottsstek eller grytstek

Skala och klyfta löken. Inlagd gurka och gelé som svartvinbärsgelé är gott till också. Rensa och skölj purjolök och skiva den grovt
Söndagsstek

Söndagsstek

Skala och rensa rotfrukter, persilja och lök. snabbinlagdinlagd gurka sk pressgurka. 1 halvt huvud rotselleri. 2 gula lökar. 600 g grönsaker som gröna bönor, vårlök, brysselkål, morötter eller efter tycke att koka och servera till söndagssteken
Renskav med messmör och lingon

Renskav med messmör och lingon

Tillsätt morötter, rotselleri och lök och bryn utan att det tar färg. Servera genast med kokt potatis och inlagd gurka 400 g renskav (eller viltskav). 10 g strimlad rotselleri. 1 skivad gul lök