Löjromsgravad recept

Löjromsgravad sill

Löjromsgravad sill

Skär sillfiléerna i bitar. Blanda ihop lagen och låt sillen "dra" i minst 6 timmar. Häll bort lagen och låt sillen rinna av
Älgfärspaté med whiskey

Älgfärspaté med whiskey

Bland annat har vi lagt in löjromsgravad strömming, basilikagravad strömming, senap- och whiskeysill och en vitlök och ölsill

Löjromsgravad strömming

1. Blanda ingredienserna till lagen. Dra skinnet av strömmingarna och låt dem ligga i lagen i 8 timmar i kylskåp

Löjromsgravad strömming

1. Dra skinnet från strömmingsfiléerna. 2. Blanda ättika, vatten, salt och socker i en bunke. Lägg i strömmingen, täck med lock och låt stå i kyl över natten, ca 12 timmar

Löjromsgravad strömming

5 hg strömming. Lagen. 1 dl ättikssprit. 5 dl vatten. 1 msk salt (vanligt salt, inte seltin). Gör så här. Koka upp och låt svalna

Löjromsgravad strömming

1. Rensa strömmingen, ta bort ryggbenen, skölj väl och dra av skinnet. 2. Lägg strömmingsfiléerna i ättikslagen över natten eller i cirka 12 timmar

Löjromsgravad strömming

400 gr strömmingsfilé. ½ dl ättiksprit 12%. 4 dl vatten. 1 msk salt. 2 msk socker. 3-4 schalottenlök. ca 1 dl löjrom

Löjromsgravad strömming

Dag 1. Skinna den fileade strömmingen. Rör ihop ingredienserna till lagen i en bunke. Vänd ned strömmingen och ställ den kallt ca 12 timmar tills filéerna är vita rakt igenom men inte hårda

Löjromsgravad strömming

Rensa , bena ur strömmingarna. Blanda ättikssprit, vatten och salt. Lägg ner strömmingsfileerna i lagen och låt stå kallt över natten