Den här varianten fungerar både som kakgarnityr (tänk vansinnigt krämig frosting på nybakta muffins eller långpannekaka), som tårtfyllning eller som en alldeles egen efterrättsbas med lite färska bär eller fruktbitar som tillbehör
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. 300 g vit choklad. Ugn 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner yoghurt, smält smör samt skal och saft från limen
Här har jag gjort en härlig långpannekaka med havtorn och blåbär och med en hint av kardemumma. Chufan är mild och sötaktig i smaken, som påminner lite om mandel, och den är full med nyttiga vitaminer och mineraler
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Vispa ägg och socker till vitt skum. Ugn 200º. Smörj och bröa en långpanna ca 25x30 cm. Smält smöret. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i ägg- och sockerblandingen växelvis med mjölken