När han häromdagen la ut en snålvattenframkallande bild på sitt nybakade bröd visste jag direkt att detta var ett recept jag ville testa, så igårkväll tog jag tag i saken och bakade min version av Fredriks saftiga långpannebröd
50 g jäst, 1 l vatten, ½ dl sirap eller honung, ½ msk salt, 1,5 dl solrosfrön, 1 dl linfrö, 1 dl olivolja, 22 dl fullkornsvetemjöl finmalet eller blanda vanligt vetemjöl med grahamsmjöl. 1,5 dl solrosfrön
1 dl solrosfrön. 1 dl solrosfrön. Foto. Karin / bevemrys blogg. Om någon vill tassa upp i ottan och fixa ett extra gott bröd till helgfrukosten så kan det här receptet verkligen rekommenderas
Tillsätt olja, salt, solrosfrön, morotsmarmelad och de finrivna morötterna. Om du vill, pensla brödet med ljummet vatten och strö på lite solrosfrön eller lite rågmjöl