Pensla med mjölk och strö över havregryn. Vi bakade även ett Långpannebröd. 5 dl havregryn6 dl mjölk1/2 dl flytande margarin eller olja50 g jäst2 msk brun farin2 tsk salt7 dl vetemjölmjölk och havregryn till penslingLägg havregrynen i en bunke. Värm mjölk och matfettet till 40 grader. 6 dl mjölk
7 dl vatten eller mjölk. Blanda havregryn, rågmjöl, rågkross, linfrön och salt i en degbunke. Värm vätskan till 37°C och rör ner den och oljan i mjölblandningen
Tillsätt salt, mjölk, morötter, linfrön Keso och honung, alternativt sirap. Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
• Tillsätt resten av mjölken samt honungen salt och linfrö samt de rostade fröerna. • Pensla brödet med mjölk och strö över rostade fröer eller lite havregryn
Häll därefter i resterande mjölk samt det rumsvarma smöret. 4 dl havregryn 8 dl mjölk 50 g jäst 50 g rumsvarmt smör 2 msk honung 2 tsk salt ca 9 - 11 dl vetemjöl. Koka havregrynen med 6 dl av mjölken till en gröt. 8 dl mjölk
Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Långpannebröd Smula jästen i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen
Häll lite mjölk över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, havregryn, salt, rågsikt, vetemjöl fullkorn och det mesta av vetemjöl special
Koka under omrörning upp mjölken och havregrynen till en gröt. ______________________________________________________Fler recept på långpannebröd hittar du HÄR >>
1 pkt jäst5 dl mjölk2 msk honung1 msk salt1 dl solrosfrön7 dl vetemjöl5 dl rågsikt. Värm mjölken till 37grader och häll den över jästen, rör tills jästen löst sig