Långpannebröd mjölk recept

Långpannebröd med havregryn

Långpannebröd med havregryn

Pensla med mjölk och strö över havregryn. Vi bakade även ett Långpannebröd. 5 dl havregryn6 dl mjölk1/2 dl flytande margarin eller olja50 g jäst2 msk brun farin2 tsk salt7 dl vetemjölmjölk och havregryn till penslingLägg havregrynen i en bunke. Värm mjölk och matfettet till 40 grader. 6 dl mjölk
Långpannebröd med Havregryn

Långpannebröd med Havregryn

7 dl vatten eller mjölk. Blanda havregryn, rågmjöl, rågkross, linfrön och salt i en degbunke. Värm vätskan till 37°C och rör ner den och oljan i mjölblandningen
Kalljäst långpannebröd

Kalljäst långpannebröd

Blanda i den kalla mjölken och lös upp jästen. 6 dl kall mjölk. 6 dl kall mjölk. S Ö N D A G. Serverade nybakat bröd till frukost idag
Långpannebröd med morot och keso

Långpannebröd med morot och keso

Tillsätt salt, mjölk, morötter, linfrön Keso och honung, alternativt sirap. Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Långpannebröd med frö.

Långpannebröd med frö.

• Tillsätt resten av mjölken samt honungen salt och linfrö samt de rostade fröerna. • Pensla brödet med mjölk och strö över rostade fröer eller lite havregryn
Långpannebröd med havre

Långpannebröd med havre

Häll därefter i resterande mjölk samt det rumsvarma smöret. 4 dl havregryn 8 dl mjölk 50 g jäst 50 g rumsvarmt smör 2 msk honung 2 tsk salt ca 9 - 11 dl vetemjöl. Koka havregrynen med 6 dl av mjölken till en gröt. 8 dl mjölk
Långpannebröd

Långpannebröd

Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, solrosfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl
Långpannebröd

Långpannebröd

Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Långpannebröd Smula jästen i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen
Långpannebröd - neutralt

Långpannebröd - neutralt

Häll lite mjölk över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, havregryn, salt, rågsikt, vetemjöl fullkorn och det mesta av vetemjöl special
Långpannebröd med havregryn

Långpannebröd med havregryn

Koka under omrörning upp mjölken och havregrynen till en gröt. ______________________________________________________Fler recept på långpannebröd hittar du HÄR >>
Långpannebröd och havreflarn

Långpannebröd och havreflarn

Långpannebröd, du behöver för 20 st. 50 gram jäst5 dl mjölk2 msk honung1 msk salt1 dl linfrö5 dl rågsikt7 dl vetemjölDu gör så här. Värm mjölken till fingervarmt 37°. 5 dl mjölk
Långpannebröd

Långpannebröd

Häll lite av mjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp. Det blev en mjukstart med ett Långpannebröd som jag hittat i Allt om mat
Lätt långpannebröd

Lätt långpannebröd

Lös jästen i ljummen mjölk. mer åt det kalla hållet på mjölken. Mjölk gör mycke i bröd faktiskt. 5 dl mjölk 3%. 5 dl mjölk 3%
Långpannebröd

Långpannebröd

Tillsätt mjölken och blanda tills jästen har lösts upp. 8 dl mjölk, fingervarm. 8 dl mjölk, fingervarm. Långpannebröd
Långpannebröd med solroskärnor-otroligt gott

Långpannebröd med solroskärnor-otroligt gott

1 pkt jäst5 dl mjölk2 msk honung1 msk salt1 dl solrosfrön7 dl vetemjöl5 dl rågsikt. Värm mjölken till 37grader och häll den över jästen, rör tills jästen löst sig
Långpannebröd

Långpannebröd

Smält smöret, häll på mjölken och värm till fingervarmt. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig
Långpannebröd

Långpannebröd

Tillsätt sen resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen