Långpannebröd med solrosfrön recept

Långpannebröd med frö.

Långpannebröd med frö.

• Klä en långpanna med bakplåtspapper tryck ut degen i plåten. • Pensla brödet med mjölk och strö över rostade fröer eller lite havregryn
Långpannebröd

Långpannebröd

Skär rutor med en mjölad kniv, för att varje ruta ska jäsa upp. Klä en långpanna, ca 30x40 cm invändigt med bakplåtspapper
Saftigt långpannebröd

Saftigt långpannebröd

Igår var en sådan kväll för mig, en kväll som resulterade i en väldoftande plåt med frukostbröd. När han häromdagen la ut en snålvattenframkallande bild på sitt nybakade bröd visste jag direkt att detta var ett recept jag ville testa, så igårkväll tog jag tag i saken och bakade min version av Fredriks saftiga långpannebröd
Grovt långpannebröd

Grovt långpannebröd

Häll upp den med hjälp av en degskrapa på bakpappersklädd plåt. Platta ut degen med mjölad hand så den blir jämn
Fjällsåsgårdens långpannebröd

Fjällsåsgårdens långpannebröd

Lättbakat bröd som är svårt att misslyckas med. Blir även gott med lite örter i. 50 g jäst, 1 l vatten, ½ dl sirap eller honung, ½ msk salt, 1,5 dl solrosfrön, 1 dl linfrö, 1 dl olivolja, 22 dl fullkornsvetemjöl finmalet eller blanda vanligt vetemjöl med grahamsmjöl. Täck bunken med en handduk och ställ att jäsa ca 2 tim. 1,5 dl solrosfrön
Långpannebröd

Långpannebröd

Skär rutor med en mjölad kniv. Klä en långpanna, ca 30x40 cm invändigt med bakplåtspapper. Smula jästen i en bunke
Långpannebröd

Långpannebröd

Smula jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarmt och lös upp jästen med lite av vätskan. 1 dl solrosfrön. 1 dl solrosfrön
Grovt långpannebröd

Grovt långpannebröd

Häll upp den med hjälp av en degskrapa på bakpappersklädd plåt. Platta ut degen med mjölad hand så den blir jämn
Långpannebröd

Långpannebröd

), på med sesam eller solrosfrön och ringla över flytande margarin. Denna gången är det inga konstigheter med varken inlägget eller receptet
Långpannebröd med frön

Långpannebröd med frön

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 4 st ägg 0,5 burk(ar) kesella , (10%) 1 msk bakpulver 1 msk brödkryddor 0,5 tsk salt 60 gram sesamfrö 60 gram kruskakli 70 gram solrosfrön 0,5 dl linfrö 50 gram smör , smält 0,5 dl pumpakärnor Köp receptet
Havregrynsbröd med morotsmarmelad och solrosfrön

Havregrynsbröd med morotsmarmelad och solrosfrön

Om du vill, pensla brödet med ljummet vatten och strö på lite solrosfrön eller lite rågmjöl. Pensla en bunke med lite olja, det är då lättare att ’hälla’ ut degen i långpannan