Långpannebröd med havrekli recept

Långpannebröd för latmaskar

Långpannebröd för latmaskar

Det blir alltid bra, det är knappt så att man kan misslyckas medlångpannebröd. Jag brukar ha i ett par deciliter Ölandsvete, och sen fyller jag upp med vetemjöl special, lite vetekli, kanske lite rågsikt eller vad jag nu har hemma för mjölsorter för tillfället

Långpannebröd

Häll i havrekli, vetegroddar och bovetekross under omrörning. Låt jäsa 1 timme med lite vetemjöl pudrat ovanpå. 2 dl havrekli
4 limpor långpannebröd

4 limpor långpannebröd

Pensla brödet med lite vatten och strö på lite havrekli. Häll havregryn och havrekli i en bunke. 1 dl havrekli
Långpannebröd med dinkel och havrekli

Långpannebröd med dinkel och havrekli

Jag gillar detta långpannebröd som kommer från tidningen Matmagasinet. Vanligtvis brukar vi ha fullt med bröd i frysen, men nu var det nästan slut
långpannebröd

långpannebröd

Pensla brödet med kallt vatten och strö över resten av havrekliet. Läs upp jästen med vattnet när det fått rätt temperatur
Långpannebröd

Långpannebröd

Det här är ett smidigt och enkelt brödrecept som hängt med mig länge. I grundreceptet ska det vara havrekli
Havrerutor i Allers

Havrerutor i Allers

Med detta menar jag perfekt bakteknik. Receptet innehöll havrekärnor och havrekli som inte fanns i min närmaste stora affär

Långpannebröd med havrekli

4 dl havrekli. 11 dl mjöl, med fyra sädesslag. Mät upp kliet i en degbunke. Slå över lite mindre än hälften av vattnet

Långpannebröd - diabetiker

Lägg den direkt i en långpanna , smord eller med bakplåtspapper. Kavla eller platta ut degen och skåra med kniv i 24 (6x4). 4 dl havrekli

Långpannebröd

4 dl havrekli. Smula ner jästen i en bunke. Häll i det ljumma vattnet och rör tills jästen löser sig. Blanda ner alla ingredienser utom vetemjöl

Långpannebröd

Pensla med vatten och strö havrekli över. Häll upp degen i en smord långpanna och tryck ut den jämnt med mjölad hand