Långpannebröd med havre recept

Långpannebröd med havre

Långpannebröd med havre

Häll upp degen på en plåt med bakplåtspapper pudrad med lite vetemjöl. Dela brödet med en pizzaslicer eller en vass kniv
Brytbröd med havre och råg

Brytbröd med havre och råg

Ger 1 långpannebröd 1/2 paket jäst (à 25 g) 7 1/2 dl kallt vatten 3 tsk salt 2 msk olivolja 1/2 dl hela linfrön 1 dl havregryn 6 dl rågsikt 8 dl vetemjöl special 1 1/2 dl solrosfrön Lägg till i inköpslistan
Morotslimpa med havre

Morotslimpa med havre

Denna gången blev det inte långpannebröd utan en Morotslimpa medhavregryn i. Smula jästen i en bunke med mjölken
Morotslimpa med havre

Morotslimpa med havre

Denna gången blev det inte långpannebröd utan en Morotslimpa medhavregryn i. Smula jästen i en bunke med mjölken
Brytbröd med havre och råg

Brytbröd med havre och råg

Tillsätt salt, olja, linfrön, havregryn, rågsikt och vetemjöl. Skåra försiktigt ett rutmönster i degen så att det blir 20 bitar (för 1 långpannebröd). 1 dl havregryn
Brytbröd med havre och råg

Brytbröd med havre och råg

Tillsätt salt, olja, linfrön, havregryn, rågsikt och vetemjöl. 1 långpannebröd. 1 dl havregryn. Skåra försiktigt ett rutmönster i degen så att det blir 20 bitar (för 1 långpannebröd). 1 dl havregryn
Bröd i långpanna.

Bröd i långpanna.

Idag har jag fyllt på brödförråden med detta enkla, saftiga och alldeles underbara långpannebröd. Njut med en god och stark ost
Långpannebröd med havre

Långpannebröd med havre

5 dl havregryn. 5 dl havregryn. 50 g jäst. 5 dl vatten, fingervarmt. 0,5 dl honung. 50 g rumstempererat smör. 12 dl vetemjöl special

Långpannebröd med havre

5 dl havregryn. 5 dl havregryn. 50 g jäst. 5 dl vatten, fingervarmt. 0,5 dl honung. 50 g rumstempererat smör. 12 dl vetemjöl special

Brytbröd med havre och råg.

Brytbröd medhavre och råg. Tillsätt salt, olja, linfrön, havregryn, rågsikt och vetemjöl. Brytbröd medhavre och råg